Alexander Zverev marxa en cadira de rodes de la Philippe Chatrier
Alexander Zverev marxa en cadira de rodes de la Philippe Chatrier (Reuters)
Tenis

Rafa Nadal, a la final per una lesió al turmell d'Alexander Zverev

El rival de Rafa Nadal a les semifinals de Roland Garros ha tingut una mala caiguda i s'ha fet una lesió al turmell dret que l'ha obligat a abandonar el partit

Redacció Esport3Actualitzat

La semifinal de Roland Garros entre Rafa Nadal i Alexander Zverev ha estat antològica... fins a la lesió de l'alemany. Els dos tenistes s'han portat al límit des del primer punt del partit. I en una d'aquestes vegades, en el punt que provocava el segon tie-break de l'enfrontament, Zverev ha donat l'ensurt de la semifinal.

El número tres del món ha estirat al màxim la raqueta per arribar a una pilota impossible. Una més. Però, en aquesta ocasió, l'alemany ha recolzat malament el peu dret i el turmell se li ha torçat fins a l'extrem. Zverev ha quedat estès a terra i els seus crits han portat a preveure el pitjor.

Rafa Nadal s'ha acostat al jugador per mostrar-li suport, però res podia tranquil·litzar Zverev, que ha hagut d'abandonar la Philippe Chatrier en cadira de rodes. Després d'una estona al vestidor, l'alemany ha sortit amb crosses i s'ha vist obligat a abandonar les semifinals.

Partit per al record

La igualtat ha estat la tònica de la primera semifinal de Roland Garros. Alexander Zverev ha desconcertat Rafa Nadal en un gran inici de l'alemany, que ha aconseguit trencar el servei al primer joc del partit. A diferència del partit contra Novak Djokovic, el manacorí ha estat molt incòmode en els primers jocs de la semifinal.

No obstant, Zverev s'ha mostrat molt més erroni a partir del 3-4, cosa que ha permès a Nadal recuperar el break i tenir quatre pilotes de set. L'alemany ha resistit i ha forçat un desempat en què ha gaudit de quatre pilotes de set, amb el 2-6 al marcador. Però Nadal ha remuntat amb punts increïbles i ha guanyat la primera mànega (7-6).

El segon set ha estat similar al primer, molt igualat i amb moltes trencades de servei al rival. Amb aquesta dinàmica s'ha arribat al 5-6. Nadal ha aconseguit guanyar el joc, però en el darrer punt ha arribat la lesió de Zverev, que ha donat la victòria al balear.


Casper Ruud, l'altre finalista

El noruec Casper Ruud, número vuit del rànquing ATP, ha remuntat el set inicial de Marin Cilic (3-61 6-4, 6-2 i 6-2) per plantar-se a la seva primera final de Roland Garros i d'un Gran Slam. Als seus 23 anys, Ruud s'enfrontarà a Rafa Nadal, que busca la seva catorzena corona a la Philippe Chatrier. 

Casper Ruud ha pogut completar el seu millor torneig després de quedar emparellat a la banda del quadre on els principals favorits éren Medvedev i Tsitsipas. L'eliminació del rus i del grec li van facilitar l'accés a les semifinals, on s'ha imposat a l'altra revelació del quadre masculí, el número 20 del món, Marin Cilic.
 

Casper Ruud celebrant la victòria contra Marin Cilic
Casper Ruud celebrant la victòria contra Marin Cilic (Reuters)
Anar al contingut