Una plaga de meduses envaeix les platges de Barcelona i Badalona

Els darrers tres dies s'han observat una gran quantitat de meduses entre el Garraf i el Maresme, I també en algunes platges de la Selva. Es tracta de la medusa "Velella" o barqueta de Sant Pere.

Dani RamírezActualitzat

Gairebé podríem parlar d'una plaga de meduses aquests dies a les costes de Barcelona; des del Garraf fins al Maresme, especialment. També se n'han observat al sud de la Selva. Dies enrere, fa unes dues setmanes, va passar el mateix a la Costa Brava nord, en platges com les del Port de la Selva i Llançà.

També s'ha vist la medusa "Aequorea forskalea", que és circular, disposada en estries de color lila i poc urticant. La més abundant, ara, és la vela de mar o barqueta de Sant Pere, "Velella velella".

Segons l'experiència dels pescadors, les barquetes de Sant Pere són típiques de maig a juny, fins al dia de Sant Pere. Acostumen a fer entre 5 i 7 centímetres de llargada. Un cop mortes i seques a la platja, perden el color blau intens o lila i semblen petites bosses de plàstic.

Presenten una simetria molt bonica i tenen un aleró triangular superior que fan servir com una vela per autotransportar-se amb l'ajuda del vent. Un veritable enginy de la natura! No són de les més perilloses. Els seus tentacles inferiors desprenen unes cèl·lules urticants anomenades cnidòcits.

En general, són inofensives per a l'ésser humà, ja que no poden travessar la pell, però cal que eviteu tocar-les amb els dits i fregar-vos els ulls, llavis o ferides obertes.

Pol Avinyó i Marina ens han informat de la presència d'una gran quantitat de meduses a les platges de Barcelona. També les han vist a Badalona, Gavà o Montgat.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut