Una nova irrupció d'aire fred ens portarà temperatures més pròpies d'aquesta època de l'any

Alberto AlcántaraActualitzat

La primavera meteorològica ha començat amb força, amb uns termòmetres que toquen sostre. Els 30 ºC assolits dijous a Aldover i les màximes de divendres, amb gairebé 30 ºC a Vinebre i valors de 28 o 29 ºC en punts del Segrià, el Pallars Jussà o l'Alt Urgell, són valors superiors als que correspondrien al mes de març, però a partir de diumenge evolucionarem cap a la normalitat.

La retirada de l'aire càlid és evident en l'evolució prevista al nivell de 850 hPa, uns 1.500 metres d'altura. Divendres teníem la isoterma dels 15 ºC a la vertical de Catalunya, però per dilluns es preveuen valors negatius. Al Pirineu, la primera davallada es notarà diumenge. A la resta, dilluns.

Aquesta entrada d'aire fred vindrà acompanyada de nous ruixats i també noves nevades al Pirineu

Al meteograma de la ciutat de Barcelona, amb el perfil de la temperatura prevista al mateix nivell de 850 hPa respecte de la temperatura mitjana (la línia vermella), veiem quant està previst que s'allargui aquesta davallada dels termòmetres. A partir de dimarts, la temperatura tendiria a pujar una mica per sobre de la mitjana, però sense els valors exagerats de dijous i divendres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut