Tarda de tempestes i revetlla amenaçada

Avui serà el dia més inestable de la setmana. El vespre més esperat de l'estiu, el de la revetlla de Sant Joan, pinta amenaçat a una gran part del país. Les pluges i tempestes més importants cauran a la tarda.

Néstor GómezActualitzat

El temps ens obligarà a mirar l'estat del cel i a seguir l'evolució de les pluges a través d'imatges de radar, per veure si s'acosten o no. La tarda, vespre i nit més esperats de l'estiu a tot el país quedaran sota l'amenaça de ruixats i tempestes. El Servei Meteorològic de Catalunya té activats avisos per intensitat de pluja amb perill moderat i alt.

Ruixats al matí, tempestes a la tarda

A la tarda hi haurà cara i creu. La creu seran les pluges, les tempestes i els ruixats intensos que descarregaran al Pirineu oriental, Prepirineu, Catalunya central i prelitoral. També descarregaran xàfecs al nord del pla de Lleida i al massís del Port. En tots els casos, les tempestes poden anar acompanyades de calamarsa. La cara serà que, arribats el vespre i la nit, moltes tempestes es desfaran i desapareixeran del tot.

Màximes cap avall

L'ambient serà molt suau a primera hora del dia. El canvi arribarà amb les temperatures diürnes, que cauran força al nord del país. Els núvols i els ruixats del matí al Pirineu oriental afavoriran un clar descens tèrmic, d'entre 5 i 10 graus menys que els valors de dilluns. Les màximes més altes del dia rondaran els 30 ºC.

Foc i aigua, mals amics

Les zones on no plourà serà una gran part de Ponent, l'Empordà i Terres de l'Ebre, excepte el Port. Hi haurà núvols amenaçadors a tota la costa, però amb poca pluja. En canvi, les hores de més inestabilitat seran entre les 14 i les 20 hores a tot l'interior de les comarques de Barcelona, el Pirineu oriental, Prepirineu, nord de la plana de Lleida i prelitoral de Tarragona. Compte, perquè els ruixats poden ser intensos, amb forts cops de vents, i localment amb calamarsa. Després del capvespre, el temps millorarà clarament.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut