Quin temps ens cagarà el tió?

Gemma PuigActualitzat

Primer cap de setmana llarg d'hivern, amb Nadal i Sant Esteve. Fa molts dies que tenim temperatures d'hivern, tot i que oficialment encara no hi havíem arribat. Algunes de les temperatures que tindrem aquests quatre dies seran més suaus que les de molts dies de la tardor.

Fins i tot per als que no els agrada al fred, sempre és una bona estampa fer cagar el tió o fer el dinar de Nadal i Sant Esteve amb fred i neu, però sembla que aquest any no tindrem un Nadal nevat. Es manté l'anticicló i això es tradueix en dies de sol i boira.

Mirant l'evolució de núvols, pluja i neu veiem que el cap de setmana tindrem moltes estones de sol, però amb boires persistents al Pla de Lleida, que mantindran la temperatura molt i molt frenada. El dia de Nadal augmentaran una mica els núvols, sobretot a la costa entre Catalunya i les Balears pot caure, fins i tot, alguna gota però encara tindrem moltes estones de sol, i serà per Sant Esteve quan arribarà un front més actiu, els núvols aniran a més i reapareixeran algunes nevades al Pirineu.

A curt termini no tenim gaires esperances d'una regada general i abundant, que ens faria molta falta després d'una tardor de les més seques de les últimes dècades.

En aquest gràfic de Barcelona per als pròxims quinze dies podem veure una mica més d'inestabilitat entre el 27 i 28 de desembre i ja de cara a Reis. Caldrà, però, anar-ho confirmant. I, pel que fa a temperatures, sembla que ens mantindrem per sobre del que tocaria i acabaríem l'any amb temperatures cap amunt.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut