La tarda de diumenge porta noves tempestes

Acabarem la setmana recuperant el sol matinal a la costa però mantenint un cert grau d'inestabilitat, que es traduirà en tempestes de tarda al terç nord

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge hem passat a una dinàmica de vents aponentats, fins i tot amb una mica de mestral moderat al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i punts de Barcelona. Aquest fet portarà un ambient més assolellat i càlid a la costa, després d'un dissabte força gris i humit a molts indrets del litoral. La inestabilitat quedarà més concentrada al Pirineu.

El sol recupera el terreny

L'ambient assolellat s'ha fet notar des de primera hora a la major part del territori, tret del terç nord del país, sobretot a les comarques del Pirineu o fins i tot l'Alt Empordà, amb presència de núvols.  A partir de mig matí han crescut més nuvolades, tant al sector pirinenc com també cap al prelitoral. A migdia, els ruixats ja descarregaven al terç nord, des de la Vall d'Aran fins l'Alt Empordà.

A la tarda, les nuvolades derivaran en més xàfecs i tempestes, amb intensitat localment moderada al Pirineu, Prepirineu i quadrant nord-est, sense descartar algunes calamarsades com les que es van registrar dissabte. Els registres seran minsos en general, però amb pics localment abundants.

Temperatures en augment a la costa

El dia ha començat amb més fresca o fred a punts d'interior, amb baixades de 2 o 3º C, fins i tot més al Pirineu. En canvi, les mínimes han estat més altes a punts del litoral i prelitora sud. Les màximes no pujaran tant cap a ponent i el centre, i segurament ja no assolirem els 30ºC. També baixaran al Pirineu i punts d'interior del nord-est. La dinàmica contrària es registrarà a la costa i prelitoral, on hi haurà una clara recuperació. Els valors extrems quedaran sobre els 28ºC.

I dilluns...

No farà net, i tant el Pirineu com el prelitoral continuaran sota el domini de les nuvolades. Els ruixats quedaran situats sobre el Pirineu i el quadrant nord-est. La setmana es preveu de tímid domini anticiclònic derivant a un pantà baromètric amb aparició eventual de ruixats.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut