La primavera apunta a rècords de pol·len i al·lèrgies

Gemma PuigActualitzat

Tot indica que aquesta primavera serà complicada per a tots aquells que tenen al·lèrgia al pol·len. Els més sensibles de ben segur que ja han començat a notar-ne els efectes. 
Un hivern amb temperatures altes per l'època després d'una tardor molt plujosa ha provocat, segons els experts, molta pol·linització, sobretot als xiprers, parietàries i plataners, que podrien assolir nivells rècords. En el cas del xiprer podria assolir el nivell més alts dels últims 25 anys. 

Segons Jordina Belmonte, coordinadora de la Xarxa Aerobiològica de Catalunya, els preocupa el fet que les persones que no són al·lèrgiques però estan sensibilitzades quan es produeixen aquestes concentracions tan elevades llavors els arriba afectar. Aquest any el que pot passar és que hi hagi gent, segons diuen els metges, que "debutin" a l'al·lèrgia.

Per això, els al·lergòlegs insisteixen que els pacients segueixin els tractaments i així no saturaran els serveis d'urgències. 

Podeu informar-vos aquí del nivell de pòl·lens i espores al·lergògens de la setmana, així com dels calendaris pol·línics i altres dades referents a la situació aerobiològica de Catalunya.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut