La desforestació a la selva amazònica del Brasil marca un nou rècord al febrer

Aturar la destrucció de l'Amazònia és un dels reptes del nou govern del país

La desforestació a la selva amazònica del Brasil va augmentar al febrer al nivell més alt registrat durant aquest mateix mes, segons dades provisionals de l'Institut Nacional d'Investigacions Espacials (INPE).

El president del Brasil, Lula da Silva, al càrrec des de l'1 de gener d'enguany es va comprometre a posar fi a la tala il·legal que s'havia estès sota el mandat del govern del seu predecessor, Jair Bolsonaro. De fet, experts i funcionaris ambientals han advertit que les mesures per reduir significativament la desforestació podrien trigar anys després que Bolsonaro reduís dràsticament els recursos de les agències de protecció del medi ambient.

 

Durant el febrer es van talar 332 km² a la regió, un 62% més que el febrer del 2022 i molt per sobre dels 166 km² de mitjana.

La ministra de Medi Ambient, Marina Silva, va afirmar basant-se en dades parcials de febrer, que era inusual tenir una gran desforestació a principis d'any, quan les fortes pluges dificulten la feina dels que talen el bosc.

 

La preservació de l'Amazònia, la selva tropical més gran del planeta, és vital per frenar i mitigar el canvi climàtic a causa de la gran quantitat de gasos d'efecte hivernacle que absorbeixen els seus arbres.

ARXIVAT A:
Crisi climàticaMeteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut