Juny s'acomiada amb menys calor i tempestes de tarda

Aprofiteu l'ambient suau d'aquests dies perquè a partir de dissabte tornarà la calor canicular

Néstor GómezActualitzat

El temps ens dona un respir de dos dies, dijous i divendres, abans de la calor intensa i canicular que s'espera durant el cap de setmana, sobretot diumenge, el dia més càlid d'aquesta nova tongada quan les temperatures tocaran els 38 ºC als indrets més càlids del país.

Cel variable a partir del migdia (Júlia Lapuerta)

De les teranyines als ruixats

La primera hora de la matinada han caigut ruixats al nord de les comarques de Lleida que han deixat fins a 6 mm a Alpicat i a Talarn. Uns ruixats que han marxat amb molta rapidesa. El matí serà assolellat, però no pas serè com els darrers dies. De bon matí hi haurà alguns núvols baixos als dos extrems del país, a la Costa Brava, al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Després d'un matí assolellat, els núvols creixeran al Pirineu. S'esperen ruixats a qualsevol punt del Pirineu, el Prepirineu i punts de la Catalunya Central. Ara bé, els ruixats més intensos es localitzaran al Berguedà, al Ripollès i a la Garrotxa. Els ruixats es mantindran fins a primera hora de la matinada.  També hi haurà ruixats al massís del Port.

Juny marxa sense calor intensa

Es desinfla la calor amb unes temperatures que no arribaran a la cota dels 33 o 34 ºC d'inici de setmana. Les temperatures cauran entre dos i quatre graus a les comarques de Girona, de Lleida i a les Terres de l'Ebre. Les màximes més altes del dia rondaran els 30 ºC i, localment, superaran aquesta xifra.

I la recta final de setmana...

Divendres les temperatures tocaran fons, amb una calor molt suau amb valors que rondaran els 30 ºC. Ara bé, una nova calorada arribarà durant el cap de setmana i enfilarà el termòmetre diumenge cap als 38 ºC.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut