Hores crítiques de pluja a la part final del temporal Gloria

Néstor GómezActualitzat

Ja es veu el final al temporal: demà al migdia haurà marxat. Però, atenció, fins que marxi del tot encara donarà molt de si, amb aiguats i pluges intenses que agreujaran més la situació ja complicada, sobretot a les comarques de Girona.

Entre dimecres i dijous s'esperen noves pluges, que deixaran més de 100 l/m² a l'entorn del Montseny i comarques gironines i més de 100 cm més de neu a les cotes altes del Pirineu oriental.

 

Davant aquestes noves pluges, Meteocat té activat l'avís per acumulació de més de 100 l/m² en aquestes comarques, que coincideix perfectament amb les ja afectades per les pluges i que cauran en llocs on ja estan saturats d'aigua. Els cabals dels rius aniran desbocats d'aigua i seran fàcilment sensibles al desbordament, sobretot els rius Fluvià, Ter en el seu curs baix i la Tordera.

 

A banda de la continuïtat de la precipitació, el Gloria farà una darrera fuetada final de pluges intenses durant la pròxima nit i matinada amb registres de més de 20 l/m² en només 30 minuts. I de nou, en llocs on ja no es pot absorbir més aigua.

 

El registre provisional de pluges des de diumenge fins a la tarda d'avui és aquest, a l'espera de tota l'aigua que ha de caure fins demà:

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut