El tifó Hagibis deixa pluges de fins a 900 mm en 24 hores al Japó

Alberto AlcántaraActualitzat

El tifó Hagibis s'allunya de l'illa de Honshu, on ha deixat almenys una vintena de víctimes mortals i greus inundacions. Zones com Shima, Yugashima o Hakone han batut rècords de precipitació en un dia, amb quantitats que han superat els 900 mm.

 

A banda de la quantitat acumulada, cal destacar la intensitat de la pluja, que ha estat torrencial. Mentre el tifó es retirava, el nord del Japó encara rebia precipitacions de fins a 80 mm en només una hora.

 

 

El balanç del pas del Hagibis és tràgic, pel nombre de víctimes mortals i la quantitat de danys en infraestructures. Ha estat el pitjor tifó en dècades a l'àrea de Tòquio.

 

El matí de diumenge, el Hagibis ja estava degradat i sobre el mar. Aquí podeu veure la seqüència del moviment, amb l'impacte sobre l'illa de Honshu.

 

El Hagibis va assolir la categoria de supertifó al llarg del seu recorregut, abans d'arribar a la costa japonesa. Les imatges de satèl·lit van mostrar el seu ull perfectament definit.

 

 

El Hagibis ha deixat imatges dramàtiques, tant per les conseqüències de la pluja com per les ventades i l'onatge.

 

El tifó va tocar terra dissabte a Shizouka, amb la força equivalent a la d'un huracà de categoria 2. Un dels fenòmens associats a les bandes exteriors del tifó va ser un tornado que va ferir cinc persones a la prefectura de Chiba.

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut