El Canadà es prepara per a la possible pitjor temporada d'incendis forestals

Redacció méteoActualitzat

L'hemisferi nord està a les portes d'entrar a l'estiu, l'època més càlida de l'any i hi ha alguns països que temen el pitjor, i el Canadà n'és un.

El primer ministre, Justin Trudeau, va anunciar que, segons les previsions dels models meteorològics, aquesta podria ser una temporada d'incendis forestals especialment extrema durant tot l'estiu. Una conclusió que comparteixen les autoritats i que es preparen per a una temporada molt delicada després de les grans extensions de boscos i prats que han quedat cremades des de la costa del Pacífic fins a l'Atlàntic.

El fum dels incendis cobreix el sud del Canadà, imatge del 6 de juny (zoom.earht)

Amb aquest cel es va despertar Otawa dimarts a primera hora del dia, amb un cel taronjós conseqüència del fum dels incendis que cremen desmesuradament al nord i al centre de l'estat del Quebec i que els vents de nord arrosseguen cap al sud del país.

Cel taronja a Ottawa pel fum dels incendis

Durant el darrer mes, unes 120.000 persones han hagut de marxar de casa seva a causa dels incendis, de les quals encara unes 26.000 continuen desplaçades sense possibilitat de tornar a casa seva. Només en aquesta temporada, des de la Colúmbia Britànica fins a Nova Escòcia, s'han cremat uns 3,3 milions d'hectàrees, és a dir, una superfície tan gran com tot Catalunya. Ara, cremen 413 incendis forestals al país, dels quals 249 estan fora de control.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
IncendisCrisi climàticaMeteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut