Traca final de ruixats i tempestes

Canvi d'estació amb llum i so de llamps i trons, i després, gran calorada

Néstor GómezActualitzat

Un embossament d'aire fred travessarà el Cantàbric i passarà pel centre de França. A nosaltres no ens agafa de ple, però passarà prou a prop per reactivar grans nuvolades i descarregar xàfecs intensos i tempestes. Una situació que anirà acompanyada d'una calor que cedirà, temporalment, terreny. No us fieu pas de la retirada de la calor perquè s'albira una onada de calor a partir de Sant Joan.

Benvingut estiu (Pili Rius)

Ruixats, xàfecs i tempestes

El canvi d'estació, de la primavera a l'estiu, coincideix amb un gran canvi de temps. Ja de bon matí tindrem el cel variable, amb bones estones de sol, però també amb nuvolades amenaçadores i alguns ruixats a l'Alta Ribagorça i a punts del Pallars. La inestabilitat més gran arribarà a partir del migdia, quan la calor emmagatzemada durant el matí permetrà el creixement dels núvols. Un creixement que es trobarà amb l'aire fred de les capes mitjanes de l'atmosfera i que empenyerà els núvols amunt. La suma dels dos factors serà el que permetrà els ruixats a tot el Pirineu, Prepirineu i punt de les muntanyes del prelitoral. Els xàfecs més intensos es donaran a les comarques del Berguedà, Ripollès, Garrotxa i Osona, on Meteocat té activat l'avís de pluja intensa.

La calor cedeix

Els núvols, les precipitacions i una atmosfera no tan càlida ens farà oblidar una mica la calor tan intensa dels darrers dies. Aprofiteu per agafar aire perquè per Sant Joan i dies posteriors se n'espera una de bona, de calor intensa. Les màximes més altes del dia rondaran els 30 ºC.

I el cap de setmana...

Les pluges marxaran, la fresca també i arrenca la situació de temps estable, assolellat i càlid. Una calor que anirà augmentant dia rere dia.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut