Més núvols i màximes de més de 20 ºC

Ens envairà aire calent, que dispararà les temperatures arreu del país

Alberto AlcántaraActualitzat

La pertorbació situada a l'oest de la península Ibèrica injectarà vent càlid del sud, procedent del nord de l'Àfrica, cap a Catalunya i penetrarà cap a França. Les temperatures altes ens faran oblidar el fred de cru hivern de fa poc més d'una setmana. El vent s'enfortirà cap al vespre al Pirineu. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per vent.

Del sol als ruixats

El matí ha començat amb sol en general, amb algunes teranyines de núvols alts que anuncien un imminent canvi de temps, i també amb alguns bancs de núvols baixos o boira a punts d'interior i a la costa Brava. A migdia, els núvols baixos avançaven prop del litoral, mentre que el front s'acostava per l'oest.

Serà a la tarda quan el cel quedarà cobert, amb núvols més prims i algunes clarianes a les comarques de Girona. Les pluges entraran a la tarda al vessant sud del Pirineu, però seran més generoses a partir del vespre, tant al Prepirineu com a punts del Pirineu. També arribaran ruixats, però més minsos, a ponent i a les comarques de Tarragona. A la matinada s'estendran a la resta del país, tot i que arribaran molt descafeïnats.

Ambient càlid

Les mínimes han baixat una mica per ponent, les comarques de Tarragona i l'Empordà, i han pujat a la resta. Les glaçades matinals han estat pràcticament inexistents. El canvi més gran el notarem a migdia, amb un augment molt clar de les màximes. L'ambient serà molt dolç, amb màximes que tocaran i superaran els 20 ºC. Serà el dia més càlid de les darreres setmanes.

I dissabte...

La gran borrasca atlàntica serà una màquina de generar fronts. Dissabte n'arribarà un de força actiu, que deixarà noves pluges a partir de la tarda.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut