Tarda amb ambient suau i pluges localment intenses

Alberto AlcántaraActualitzat

La gran pertorbació atlàntica, batejada com a Félix, governarà el temps del cap de setmana amb dos factors principals: els vents del sud-oest i el pas de línies de núvols. La primera arribarà a la tarda. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per vent i el d'intensitat de pluja.

Núvols en augment

Al matí hem destacat la presència de grans clarianes transitòries, però també amb núvols residuals i amb alguns bancs de boira costanera al llarg del litoral, que han tapat intermitentment el cel a primera hora.

De cara a la tarda, els núvols aniran en augment per l'oest de manera més clara, i els ruixats s'estendran a les comarques de Lleida i Tarragona, i després per la Catalunya Central i l'interior de Girona. Localment tindrem xàfecs abundants, amb algunes tempestes i algunes calamarsada. La cota de neu baixarà fins als 1.800 metres al final del dia, amb possibles ruixats puntuals de neu a cotes més baixes. La barrera del prelitoral aturarà la pluja abans d'arribar a la costa Central i la Costa Brava. En tot cas, cap aquest sector arribarà algun ruixat més minso.  

Temperatures suaus

El vent càlid condicionarà les temperatures. La ventada matinal es notarà als cims del Pirineu i al nord de la Costa Brava, mentre que a la tarda també hi haurà cops moderats en punts d'interior de Girona i al prelitoral. La temperatura matinal ha estat força més alta en general, sobretot a Girona. La màxima també pot pujar un pèl més, després de la clara pujada de divendres, a les comarques de la costa i el prelitoral, i especialment al nord-est. Els valors primaverals continuaran escampats per una gran part del territori, amb valors per sobre dels 20 ºC i extrems de 24-25º C.

I diumenge...

Serà un dia amb més protagonisme per al vent, alguns ruixats i temperatures en descens a l'interior de Catalunya. També hi haurà alguns ruixats. La cota de neu anirà baixant des dels 1.800 metres fins als 1.200 metres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut