Tarda força assolellada però amb bancs de boira i núvols baixos residuals

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge estem situats a la perifèria de l'enorme i profunda borrasca Dennis. S'imposarà el vent del sud-oest, que deixarà alguns cops moderats o forts al nord de la costa central i a la Costa Brava, i també als cims del Pirineu, a més de tenir un efecte en la pujada de la temperatura. El migdia serà completament primaveral en general, tret dels indrets amb cel tapat.
 

Sol i núvols

Hem repetit la situació de núvols baixos matinals acumulats al llarg de la costa, en punts de l'interior cap al prelitoral i al llarg de la Depressió Central fins a ponent. També han estat presents a la vall de l'Ebre, juntament amb alguns bancs de boira. Amb el pas de les hores, alguns d'aquests núvols i boires s'han desfet, però no han marxat del tot a la línia de la costa, i estan resistint més del previst cap a ponent. A la resta, hem tingut un matí assolellat o amb algun núvol prim.

A la tarda, a banda dels núvols baixos costaners i d'alguns bancs de boira locals més tossuts cap  l'oest, també en veurem alguns de prims provinents dels fronts associats a la borrasca Dennis. De moment, no es preveu cap tipus de precipitació. En general, la sensació serà de sol. Però, cap al vespre, els núvols baixos tornaran a recuperar posicions cap a l'interior.

Més calor al terç nord

El matí ha sigut menys fred, mentre que les màximes seran més suaus en general. A primera hora hem registrat pujades de 2 a 6 ºC, i a la tarda es repetirà  la pujada, fins i tot puntualment amb més força. A punts de la costa on es mantindrà més ennuvolat, la pujada quedarà frenada, com també passarà a punts del prelitoral o de ponent. En canvi, cap al nord-est, on tindrem un temps més assolellat que ahir, notarem el canvi més gran. Tindrem més valors pròxims als 20 ºC de màxima, i alguns de superiors.

I dilluns...

Encara veurem núvols baixos matinals al litoral, però acabaran marxant. D'altra banda, arribarà una cua d'un dels fronts associats al Dennis, fet que aportarà més núvols en general a partir del migdia i, fins i tot, la possibilitat d'una mica de precipitació cap al vessant nord del Pirineu i a l'interior del nord-est. La cota de neu baixarà dels 2.000 als 1.400 metres.
 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut