Canvi de temps amb més núvols

Alberto AlcántaraActualitzat

L'anticicló de les Açores tendirà a abraçar-nos aquest inici de setmana, però abans tindrem temps per al pas d'un front associat a la gran borrasca Dennis, una pertorbació que ha assolit una pressió mínima gairebé rècord a l'Atlàntic Nord.

Núvols en augment

Tindrem un temps que barrejarà la inèrcia del cap de setmana amb el canvi d'aires. Els núvols baixos costaners hi seran presents, però aniran marxant al llarg del matí. També tindrem alguns bancs de boira o núvols baixos a punts de la Depressió Central i cap a ponent, amb tendència a aixecar-se lentament. Per altra banda, arribaran alguns núvols prims per l'oest, indicatius de l'imminent canvi de temps.  

Sol, boira i núvols alts a Tavertet (Carme Molist)
Sol, boira i núvols alts a Tavertet (Carme Molist)

A partir del migdia, els núvols associats al front aniran guanyant terreny cap a la Catalunya Central primer i cap a la costa després, i s'aniran fent més espessos, fins a deixar el cel tapat. Durant aquesta segona part del dia tindrem les primeres precipitacions, minses, al vessant nord del Pirineu. La cota baixarà dels 2.000 als 1.400 metres. Cap al vespre, també cauran precipitacions molt febles i poc abundants a punts d'interior del nord-est, sobretot a l'entorn del Ripollès i la Garrotxa. De matinada, no descartem alguna gotellada dispersa a la costa.

Canvi de temperatura

Després del front notarem el canvi d'aires amb l'entrada del mestral i la tramuntana, que deixaran cops forts cap al final del dia. El primer efecte serà l'augment significatiu de la temperatura diürna cap a la costa i el prelitoral sud. Per contra, baixarà a punts del nord-est i al Pirineu. Però quan més notarem el canvi serà la nit de dilluns a dimarts, amb un descens generalitzat que pot anar entre els 3 i els 10 ºC.

I dimarts...

El més destacat de la jornada serà que el mapa de temperatura màxima canviarà dràsticament a molts indrets, i la temperatura tendirà a normalitzar-se.

Comparativa de la màxima prevista dilluns/dimarts (TVC)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut