Front poc actiu de cara a la tarda

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest diumenge tindrem un petit canvi de temps. Arriba un front de cara a la tarda i al vespre, però serà poc actiu, perquè s'endinsa en un territori encara dominat per les altes pressions.

Front de cara a la tarda

El dia tindrà dues cares: la primera serà força assolellada, durant el matí. Però també hi haurà molts bancs de boira extensos, cap a la Depressió Central, el Prepirineu i la conca de l'Ebre. La boira s'anirà desfent lentament al llarg del matí, però localment pot persistir, sobretot en punts de ponent.

De cara a la tarda arribarà la nuvolositat associada al front. Entre mitja tarda i el vespre plourà al terç oest, però sempre amb quantitats molt minses. La cota de neu baixarà cap als 2.000 metres. A la nit, els núvols arribaran a la façana litoral, però allà tampoc no es preveu gaire pluja. Potser cap al terç sud és més probable que caigui algun ruixat puntual una mica més significatiu. Segurament, quan hagi passat, només tindrem algun registre destacat cap a la Vall d'Aran.

Temperatura una mica més alta

No notarem grans canvis en la temperatura en general, però a primera hora sí que s'han registrat valors força més freds avui cap al Bages o Osona. La màxima pot pujar 1 o 2 ºC puntualment. Hi haurà un cert contrast entre la fresca i el fred matinal i l'ambient més suau al migdia, amb valors de fins a 18 o 19 ºC, amb l'excepció dels indrets tocats per la boira.

I dilluns...

El front marxarà, i entrarà amb força el vent de mestral. El Servei Meteorològic ha activat l'avís per aquest motiu. Continuarà tapat i amb una mica més de precipitació al vessant nord del Pirineu. La cota de neu baixarà als 1.200 metres.
 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut