Temps assolellat amb ventades i una mica de neu

Temps ventós de nord i mestral previ a l'estabilitat dels pròxims dies

Alberto Alcántara / Néstor GómezActualitzat

Avui se'n va un front i Catalunya quedarà situada en la perifèria de la dorsal anticiclònica, amb una situació d'entrada de vents de mestral forts. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els avisos per vent i estat de la mar. La ventada es notarà als dos extrems del país.

Menys núvols, menys boira

El front s'ha retirat de la matinada, de manera que al matí hi haurà sol gairebé a tot arreu. Les excepcions seran a causa de la boira, que encara resistirà unes hores en alguns indrets de la Depressió Central. A diferència del cap de setmana, la boira es trencarà del tot cap a ponent. També estarà tapat al vessant nord del Pirineu, on nevarà de manera feble per damunt dels 1.200 metres.

La tarda serà assolellada a molts indrets, però continuarà la nevada al vessant nord del Pirineu, amb torb. Poden acumular-se entre 10 i 30 centímetres de neu nova. A més a més, també veurem uns quants núvols cap al quadrant nord-est, sense descartar algun ruixat cap a la Costa Brava.

Temperatura

La temperatura mínima pujarà a causa del vent de mestral al terç sud i a punts de l'Empordà. Les glaçades continuaran restringides al Pirineu. litoral. La màxima pujarà als indrets on la boira s'aixequi, com ara a Ponent i a la Catalunya central, però baixarà al Pirineu i al Prepirineu.

I dimarts...

El vent de mestral s'anirà encalmant, la nevada al Pirineu desapareixerà i tindrem un cel més variable.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut