Diumenge a cavall entre la primavera i l'hivern

Sol i ruixats de tarda a l'espera d'un cop d'hivern aquest dilluns

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge serà un dia amb molts trets primaverals, però que acabarà fent un tomb cap a l'hivern al final del dia. El temps hivernal s'acabarà de concretar dilluns. El canvi d'aires començarà per l'entrada de vent del nord-oest, que deixarà cops forts a l'Alt Empordà, a les Terres de l'Ebre i als cims del Pirineu.

Cel primaveral

Si parlem d'un dia de primavera és perquè hem tingut moltes clarianes matinals, amb un cel ben blau i alguns núvols inofensius. Els més compactes s'han anat retirant per les Terres de l'Ebre i han fet més el ronso per l'Empordà.

El sol engrescarà la nuvolositat d'evolució, que a la tarda descarregarà alguns ruixats. Els xàfecs es distribuiran per punts del prepirineu, l'interior del nord-est i punts del prelitoral nord. Potser alguns acabaran arribant molt escarransits a punts del nord de la costa central i sud de la Brava cap al vespre.

Però a més a més, el vent de nord començarà a acumular nuvolositat al vessant nord del Pirineu. Amb el pas de les hores començarà a precipitar, mentre que la cota de neu també començarà a baixar dels 1.600 als 1.200 metres, especiament a l'Alt Pirineu. A mitjanit ja podrà nevar al voltant dels 1.000 metres.

Últim repunt de la temperatura

La clatellada als termòmetres serà dilluns, mentre que diumenge la temperatura al migdia encara pujarà una mica més en general. Es notarà sobretot a les zones reescalfades pel vent: la Costa Daurada i punts de l'Empordà. A primera hora hem tingut algunes glaçades febles al Pirineu, i valors d'entre 2 i 5 ºC a molts punts d'interior de la meitat nord de Catalunya.

I dilluns...

Compte perquè arriba una altra pertorbació. Entrarà una llengua d'aire molt fred que arrossegarà la cota de neu cap als 600 metres, localment per sota. Caldrà veure on se situa finalment el nucli d'aquest aire fred, probablement cap al Cantàbric, però de moment esperem precipitació a molts punts del litoral, prelitoral i la Catalunya central, a més del Pirineu. A partir d'aquí, la situació podria derivar cap a un nou episodi de llevant a mitjans de setmana.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut