Dissabte es manté el risc d'aiguats a partir de la tarda

Tindrem treva matinal, però la pluja localment intensa tornarà a la tarda

Alberto AlcántaraActualitzat

Les pluges de divendres tindran continuïtat durant el dissabte, tot i que amb pauses. Finalment, les pluges de matinada han passat molt ràpid i tindrem treva matinal. A partir de la tarda, es desenvoluparan noves tempestes. Recordem que Protecció Civil ha posat en alerta el pla Inuncat.

 

 

Pluges i treva

La primera tongada de pluges ha escombrat l'est de Catalunya al llarg de la matinada, tant per l'interior del quadrant nord-est com al sector de la costa i el prelitoral, sobretot el central. Ho ha fet a gran velocitat i per això les acumulacions de pluja no han superat els 30 mm a la zona del Baix Empordà, res a veure amb les tempestes més estacionàries de la tarda d'ahir a la Costa Daurada.
 

Un cop ha passat aquesta primera tongada de pluja, tindrem unes hores de treva matinal. S'obriran algunes tímides clarianes transitòries, però en general veurem un matí amb força núvols residuals i núvols en trànsit d'oest a est, amb alguna gota fins i tot. Però no serà fins als volts del migdia quan tornaran a aparèixer nous ruixats una mica més destacables.

La tarda es presenta canviant, amb els primers ruixats dispersos pels volts del migdia, que aniran evolucionant pel prelitoral, pel Pirineu i Prepirineu i per l'interior del nord-est. Amb el pas de les hores, també afectaran la Catalunya Central. Alguns models indiquen el pas d'una última tongada de pluja per la façana litoral, tant la Costa Daurada com la Costa Central durant la nit i matinada. Hi haurà ruixats localment intensos, amb tempesta i possibilitat de fenòmens violents com ara mànegues. També cal destacar que la cota de neu acabarà baixant al final del dia cap als 2.400-2.600 metres al Pirineu.

Vent

Tindrem una mica de mestral matinal a punts de les Terres de l'Ebre, i tramuntana a l'Empordà fins a primera hora de la tarda. A la Costa Central dominarà el vent de component est.

Més tardor

La temperatura de primera hora ha estat lleugerament més baixa en molts punts de l'interior, però no gaire per la presència de la nuvolositat. Cap al quadrant nord-est fins i tot ha pujat.  La màxima baixarà de 3 a 4 en punts del Pirineu, localment més en punts del quadrant nord-est. La nit serà més fresca en general, amb una sensació de tardor més accentuada.  
 

I diumenge...

De nou haurem de vigilar l'evolució de les pluges durant la matinada, sobretot al litoral i prelitoral central. Després de la pausa matinal, tornaran els ruixats de tarda, però més puntuals i localitzats per l'interior del quadrant nord-est i eix del Pirineu. La temperatura baixarà.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut