La pluja ha arrossegat cotxes a la zona de la platja de l'Arrabassada, a Tarragona (CCMA)
La pluja ha arrossegat cotxes a la zona de la platja de l'Arrabassada, a Tarragona (CCMA)

La pluja provoca inundacions i riuades al litoral del Camp de Tarragona

Les fortes pluges van obligar a tallar l'N-340 a Vila-seca i va estar interrompuda la circulació de trens entre Tarragona i Port Aventura

Actualitzat

El temporal de pluja previst per a aquest divendres està provocant afectacions molt importants a la zona litoral del Camp de Tarragona. Entre els municipis on ha caigut més aigua hi ha Tarragona, el Catllar, Constantí i Reus.

El 112 ha rebut 973 trucades relacionades amb la pluja, que ha deixat registres que han superat els 100 litres per metre quadrat en poc més de dues hores.

El municipi des d'on s'han fet més trucades és Tarragona (508), seguit de Salou i Vila-seca.

Així és com baixava l'aigua a la zona de la platja de l'Arrabassada de Tarragona, on s'ha endut alguns cotxes.


Els accessos al barri del Serrallo de Tarragona s'han tancat i la plaça Imperial Tarraco també ha quedat totalment afectada.

 

Protecció Civil alerta que les pluges torrencials poden provocar l'augment sobtat dels cabals de rius i rieres.

L'Ajuntament de Tarragona ha prohibit apropar-se a les dues lleres del riu Francolí, on el nivell del riu ha pujat per la intensitat de l'aigua que ha caigut en les últimes hores. Aquest és l'aspecte del riu per la crescuda:

 

Segons ha dit al canal 3/24 Sergio Delgado, subdirector de Protecció Civil, el front de tempestes s'està movent i avança pel litoral cap al nord. S'ha demanat que es limiti la mobilitat i s'evitin els desplaçaments innecessaris a la zona.

Delgado ha qualificat la situació a la ciutat de Tarragona aquest vespre de "molt complicada".

Algunes d'aquestes inundacions han afectat l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona, on l'aigua ha afectat les plantes menys 1 i 0 a la zona de farmàcia. Els Bombers indiquen que no hi ha hagut afectacions personals i que no ha calgut fer desallotjaments.

Sí que ha calgut desallotjar de forma preventiva un edifici annex a l'Escola el Miracle. Els veïns de l'immoble han estat reallotjats en domicilis de familiars.

Les fortes pluges també han provocat despreniments de murs a Via Augusta, al Camí del Llorito i a Ferran. 

També hi ha hagut inundacions en una residència d'avis al camí de la Coma de la Canonja i en una escola al Catllar.

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat parcialment el càmping Les Palmeres de Tarragona, que ha quedat inundat per la pluja. Membres de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona han ajudat en les tasques de retirada d'aigua.

El dia més plujós dels últims 13 anys a Tarragona

Han estat precipitacions molt intenses i en un curt espai de temps. Per exemple, a l'estació del Complex Educatiu de Tarragona, s'han registrat 117,3 litres per metre quadrat (49 litres en mitja hora). Un registre que marca aquest 23 de setembre com el dia més plujós dels últims 13 anys a Tarragona:

 


Afectacions al trànsit i la circulació de trens

Les fortes pluges al camp de Tarragona han provocat cues a l'AP-7 a Roda de Berà i han obligat a tallar l'N-340 a Vila-seca, en tots dos sentits.

 

 

 

També s'ha tallat la circulació de trens entre Tarragona i Port Aventura. Un tall que afecta les línies R14, R15 i R16 de Rodalies.  S'ha establert un servei alternatiu per carretera.

 

El tall també afecta un tren de llarga distància que ha quedat parat a Cambrils.

 

Talls de subministrament elèctric

Més de dos milers d'usuaris pateixen talls en el subministrament elèctric a Tarragona i diverses poblacions del Tarragonès i el Baix Penedès:


Precaució amb rieres i passos subterranis

Protecció Civil ha activat en fase d'alerta el pla Inuncat i es demana a la població no fer desplaçaments a la zona si no és imprescindible, i sobretot no creuar rieres ni passos subterranis.

Delgado ha avançat que aquest és un episodi de pluja que pot ser localment violenta i que, per exemple, hi ha "condicions perquè es pugui inundar un pas subterrani de forma sobtada, amb fenòmens molt ràpids".

"Si no és imprescindible sortir de casa, millor no fer-ho", ha dit. A Tarragona, sobretot a la zona del Serrallo, els carrers han quedat negats. També hi ha hagut rieres que han crescut de forma sobtada.

Anar al contingut