La calor canicular marxa temporalment, però no els ruixats

Dies amb una mica de tot: ruixats, tempestes, sol i núvols

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Hem començat la setmana amb una nova baixada de la temperatura, amb mestral i tramuntana, i amb una mica d'inestabilitat en forma de ruixats. Els ruixats que ens han acompanyat durant la matinada han descarregat una vintena de litres a punts de la costa i prelitoral de Barcelona. Amb dades provisionals fins a primera hora del matí, a la Roca del Vallès s'han recollit 28 l/m².

 
Ruixat fugaç des de l'Observatori Fabra (Alfons Puertas)

Inestabilitat matinal

Després dels ruixats i tempestes a l'entorn de la costa i el prelitoral central i el sud de la Costa Brava, durant el matí els ruixats tendiran a marxar del tot i a deixar el cel net de núvols. Un sol que avançarà des de les comarques de ponent cap a la costa. A partir del migdia creixeran grans nuvolades al Pirineu oriental que es mouran cap a la Catalunya Central, i hi podran deixar alguns ruixats, la majoria febles.

Nou descens tèrmic

Per segon dia consecutiu, la temperatura baixarà de manera significativa, tant les mínimes com les màximes, tret, potser, de la Costa Daurada, per efecte del mestral. Les temperatures més altes del país tocaran, a tot estirar, els 35 ºC als indrets més càlids del país.

I dimarts...

Possibilitat d'algun ruixat de tarda, però amb cel força assolellat en general, i amb temperatures que poden començar a pujar lleugerament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut