Tarda de tempestes localment fortes

Alberto AlcántaraActualitzat

La tercera setmana de juliol comença amb la calor a ratlla i un temps insegur. El Servei Meteorològic de Catalunya manté activat l'avís per intensitat de pluja. Hi ha risc de pedra o calamarsa.

Sortida del sol des del coll de Bracons (Josep Soldevila)

Temps insegur

Venim d'una matinada de núvols i alguns ruixats dispersos i molt minsos, en continuïtat amb el final del diumenge. Durant el matí hem vist núvols residuals, però hem tingut una petita treva, amb una obertura de clarianes transitòria, abans que tornin a desenvolupar-se nous ruixats.

A partir del migdia ja tornaran a descarregar aquests xàfecs, localment forts i abundants, començant per zones del Pirineu i Prepirineu i avançant cap al centre de Catalunya, també a punts del prelitoral i cap al massís dels Ports. També és possible que alguna tempesta acabi arribant a la costa, sobretot cap al nord de la costa Daurada i a la costa Central.

Temperatura més baixa

L'episodi de pluja portarà una baixada de la temperatura màxima tret de la costa. No es notarà gaire, tret de punts del Pirineu i Prepirineu, on sí que hi haurà una davallada de 4 a 6 ºC. Tot i això, encara registrarem valors extrems al voltant dels 34 ºC en els punts més càlids cap a ponent o les Terres de l'Ebre.

I dimarts...

No deixarem de banda els ruixats de tarda, però probablement tornaran a estar més confinats a punts del terç nord de Catalunya. La temperatura mínima baixarà de forma evident per l'interior.
 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut