Tarda amb nous ruixats i baixada de la temperatura

Alberto Alcántara

El temps continuarà una mica insegur aquest dimarts. La influència de l'anticicló de les Açores serà feble i la presència d'aire fred per les capes altes animarà els ruixats de tarda. A més a més, tindrem una mica de mestral fins a primera hora del matí i tramuntana al cap de Creus fins al migdia.

Núvols al Pedraforca (Carles Trias)

Núvols de tarda

Durant el matí s'ha acostat una línia de núvols alts i mitjans que ha entrat per ponent i ha avançat cap a la costa. D'aquesta manera, hem vist un cel canviant, amb desplaçament de núvols però sense precipitacions o, a tot estirar, algunes virgues.

A partir del migdia, la nuvolositat d'evolució creixerà en punts de muntanya i ja serà capaç de deixar nous ruixats i tempestes, localitzades al terç nord de Catalunya: Pirineu, Prepirineu i nord de la Catalunya Central. Poden ser localment intenses i anar acompanyades de calamarsa. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja. Els registres més abundants es localitzaran cap al Berguedà, el Solsonès, el Ripollès i Osona. Com va passar ahir, aquestes tempestes es desplaçaran de nord a sud, i poden arribar molt escarransides cap al litoral central i el nord de la Costa Daurada.

Baixada de la temperatura

Hem registrat un descens de la temperatura de primera hora d'entre 2 i 5 ºC a l'interior. A la costa, no s'ha notat. La temperatura màxima també baixarà un parell de graus per l'oest, i una mica més pel nord-est. En canvi, es mantindrà o pujarà lleugerament cap a la Costa Daurada i a la costa central.

I dimecres...

No farà net: continuarem marcats per un temps més assolellat al matí i amb formació de ruixats i tempestes a la tarda en punts del Pirineu i Prepirineu, però també probables en punts del litoral i prelitoral central i sud.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut