Tarda amb força sol però també alguns ruixats

Alberto AlcántaraActualitzat

Dijous, el temps no acabarà d'estabilitzar-se del tot. Tindrem més hores de sol, però tornaran les tempestes de tarda localment intenses. El Servei Meteorològic de Catalunya manté activat l'avís per intensitat de pluja.

Núvol de tempesta des de Deltebre (Francesc Sans)

Més hores de sol

La primera part del dia ha estat força tranquil·la, amb un cel poc ennuvolat en general. Potser el més destacat ha estat la formació d'alguns núvols baixos costaner, sobretot cap a la costa central i la costa Brava. 

La situació canviarà a partir del migdia, amb les tradicionals nuvolades de calor de l'estiu, que encara trobaran bones condicions per desenvolupar-se per la inestabilitat a les capes altes atmosfèriques. Tot i això, no arribaran al nivell de les tempestes d'ahir en general.
 

Descarregaran ruixats i tempestes al Pirineu, al Prepirineu i en el quadrant nord-est. En aquest cas és on s'esperen les quantitats més importants, localment amb calamarsa. També creixeran alguns xàfecs a punts del prelitoral i cap al massís del Port. Plourà amb fang.
 

 

Pocs canvis tèrmics

Ens hem llevat amb valors tropicals a tota la façana costanera, però també amb una sensació de xafogor acusada a molts punts del centre i oest de Catalunya. Continuarà la calor i la xafogor notable a la costa, mentre que cap a l'interior la temperatura diürna pujarà una mica més, sense arribar a valors gaire disparats. Els extrems estaran al voltant dels 34 o 35 ºC. 

I divendres...

El dia començarà més ennuvolat, potser fins i tot amb algun xàfec cap al sud, i tampoc no marxaran els ruixats de tarda al terç nord. 
 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut