Tarda variable i amb nous ruixats

Alberto AlcántaraActualitzat

El temps continuarà una mica insegur i, per tant, amb el risc de ruixats ben viu. La temperatura baixarà una mica en punts del prelitoral, però no la xafogor.

Sortida del sol a Calonge (Cristina Amills)

Núvols i clarianes

La novetat de divendres han estat els núvols matinals més compactes cap a la Costa Daurada, on fins i tot han descarregat alguns ruixats i una tempesta molt destacada, que ha deixat més de 30 mm al voltant de Cambrils. 
 


També hem vist núvols a la resta del litoral i prelitoral, però en aquest cas sense pluja. Al llarg del matí, molts d'aquests núvols s'aniran esqueixant, però no han marxat del tot. 

De cara a la tarda esperem més nuvolades d'evolució: d'una banda a l'eix del Pirineu, a l'interior del nord-est i a l'entorn del prelitoral, i per l'altra, les que es formaran a l'entorn del Sistema Ibèric i s'acostaran cap al terç oest de Catalunya. De tota aquesta nuvolositat, n'esperem alguns ruixats o tempestes localment moderades i abundants, tot i que en general descarregaran poca aigua.  El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els avisos per intensitat de pluja.

Calor

La presència de nuvolositat costanera pot frenar la temperatura màxima a punts del litoral i prelitoral sud, malgrat que no marxarà la sensació de xafogor. A la resta, temperatures diürnes sense canvis importants.

I dissabte...

Encara estarem una mica influenciats per un pertorbació situada al Cantàbric, amb un solc d'aire fred en alçada que incidirà una mica sobre Catalunya i ens portarà un temps similar al de divendres. La temperatura del migdia pujarà lleugerament.
 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut