Dia tòrrid amb avís per calor i màximes de 40 ºC en un dia 100% estable

Són dies de calor sufocant, en què s'assoleixen els registres més càlids de l'any

Néstor GómezActualitzat

La calor i la xafogor seran els actors principals de l'escenari del temps de mitjans de juliol. S'espera tocar i fins i tot superar els 40 ºC als indrets més càlids del país. Molta precaució, sigueu prudents, eviteu l'exposició a la calor i cuideu les persones més vulnerables que us envolten.

 

Dia sufocant, amb màximes de 40 ºC

Cada cop és més estrany passar l'estiu sense que cap màxima al país arribi als 40 ºC. De fet, la darrera vegada que vam tenir un any lliure dels 40 ºC va ser el 2014. Per contra, durant el 2019 hi va haver 12 dies que es va tocar aquesta xifra.

On farà més calor?

La calor serà molt intensa a tot el país. S'assoliran les temperatures més altes de l'estiu i de tot l'any. S'esperen valors per sobre dels 38 ºC al pla de Lleida, la conca de Tremp, el pla de Bages, punts del prelitoral, punts de l'interior de les Terres de l'Ebre i la conca de l'Onyar. Tocaran els 40 ºC en poblacions com Lleida, Mollerussa i Balaguer, i fins i tot cap a Anglès i Sant Gregori, a la vora de Girona, seran sensibles a tocar aquesta xifra. La calor més extrema no serà exclusiva del pla de Lleida. A la costa, la lleugeresa de la temperatura, per l'efecte regulador del mar, serà contrarestada per una elevada humitat, i això farà que el dia sigui ben xafogós.

Temps assolellat

El dia s'aixecarà amb alguns núvols cap al delta de l'Ebre. Uns núvols que cap a les 10 del matí hauran desaparegut del tot. Serà un dia de sol radiant i l'estabilitat atmosfèrica serà tan marcada que gairebé no hi haurà creixement de núvols de tarda, i els pocs que apareguin no deixaran cap precipitació. Serà un dia sense pluja.

I la recta final de setmana...

La calor continuarà ben viva fins divendres. Després arribaran nous aires, que faran baixar la temperatura, i vindran sense precipitacions. Els ruixats reapareixeran diumenge.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut