Tècnics de TVC creen una joguina per a nens sords

La joguina, creada per tècnics del canal 324, ha estat premiada per la Fundació Nexe

Marc Sanclimens, Albert Comaposada i Cristina Garcia, tècnics del canal 324, guanyen el 3r concurs "Productes de suport i solucions de baix cost", de la Fundació Nexe. Es premien adaptacions de productes quotidians, que no es troben al mercat, per a persones amb discapacitat.

Els companys del 324 han creat una joguina per a nens sords i per presentar-la han fet servir un Mic, al qual han introduit un dispositiu amb una placa Arduino, un micròfon i un LED vermell que s'encén quan rep so.

D'aquesta manera, els nens sords prenen consciència que poden emetre veu voluntària i estimular-la perquè quan emeten un so, s'encén el nas vermell del seu Mic. La joguina pretén ajudar els nadons sords a mantenir l'emissió de veu mentre no se'ls posen implants coclears, ja que els nadons sords fan sons de manera innata però, com que no se senten a ells mateixos, deixen de fer-los. Quan els posen implants coclears, recuperen el que han perdut perquè senten la seva pròpia veu.

El Marc, l'Albert i la Cristina es van presentar al concurs de la Fundació Nexe en la categoria de familiars de persones amb discapacitat perquè la Cristina té una neboda que va néixer sorda. La idea de la joguina va sorgir en veure com la logopeda treballava amb la nena.

El premi implica la publicació del procés de fabricació del giny a la web de la fundació perquè tothom qui ho vulgui s'ho pugui fabricar.

Anar al contingut