Cristina Garcia guanya el Teaming 2019 de la CCMA

Es tracta d'un sistema que converteix l'audiometria en un joc i no en una experiència traumàtica per al nen

Cristina Garcia, enginyera de telecomunicació del canal 324, és la guanyadora del Teaming 2019 de la CCMA, amb el projecte que ella mateixa i tres companys de TVC han desenvolupat voluntàriament per al Servei d'Audiologia de l'Hospital Sant Joan de Déu, a través de l'Obra Social d'aquest centre.

Es tracta d'un sistema innovador de condicionament a l'hora de fer audiometries als nens entre 0 i 3 anys. Utilitza les noves tecnologies per convertir en un joc aquesta prova tan important per a la detecció i control de la sordesa en les criatures. "Podríem dir –explicava la Cristina en la presentació del projecte– que aquest sistema converteix l'audiometria en un joc i no en una experiència traumàtica per al nen. Això facilita als professionals poder mesurar la seva audició i proporciona resultats molt fiables."

A més, el sistema que s'utilitzava fins ara, que actualment ha fet parada de fabricació, tenia un cost de 3.000 euros, en canvi, el que ha desenvolupat l'equip de la Cristina pot fer-se per 500 euros. Els fons del Teaming permetran un gran avanç per al Servei d'Audiologia perquè podrà comptar amb dispositius per a totes les cabines. A més, poder dedicar-ne una part a finançar el manteniment dels audiòfons és una ajuda molt important per a les famílies d'infants sords, ja que el cost anual pot arribar als 3.000 euros.

Pels professionals de Sant Joan de Déu, el dispositiu creat per l'equip de la Cristina Garcia és una eina integradora, fa que el nen col·labori amb rapidesa, no es cansi i s'ho passi bé mentre li fan la prova.

El Servei d'Audiologia de l'Hospital Sant Joan de Déu, a través de la doctora Claveria, treballa intensament per aconseguir que cada cop sigui més fàcil i ràpid detectar la sordesa en criatures, especialment abans dels dos anys. Com més ràpida és la detecció, abans els permet actuar i la recuperació també és més ràpida i eficaç.

A partir del juliol de 2018, el Servei d'Audiologia de l'Hospital Sant Joan de Déu relleva l'Associació d'Atenció i Suport als Infants i Joves Afectats per Cardiopatia Congènita (AACIC), el projecte presentat per Carles Prats que ha estat el protagonista del Teaming 2018.

Anar al contingut