Cercador

S'han trobat 350 resultats per parellada.

  • El bistec, el totterreny de la cuina quotidiana
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    El bistec, el totterreny de la cuina quotidiana

    Fet a la paella, amb l'oli molt calent i posant-hi la sal un cop cuit: la cuinera Ada Parellada ens diu com hem de cuinar un bon bistec, com l'hem de preparar abans de coure'l (no posar-lo acabat de treure de la nevera i eixugant-ne els sucs abans) i quina part hem de comprar al mercat (preferentment tapa plana, culata, cap de mort, peixet o crostó).

  • Reivindiquem el bacallà, amb Ada Parellada
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Reivindiquem el bacallà, amb Ada Parellada

    El bacallà és l'ingredient estrella del receptari de Quaresma, però encara es cuina tant com abans? La cuinera i divulgadora Ada Parellada ens proposa un parell de receptes fàcils per incorporar el bacallà al nostre receptari particular, ens ensenya a reconèixer-ne les diferents parts i ens explica (o ho intenta) com s'ha de dessalar, amb l'ajuda dels bacallaners del Mercat del Ninot de Barcelona.

  • Anar a buscar els fills quan surten de festa, sí o no?
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Anar a buscar els fills quan surten de festa, sí o no?

    Obrim el meló: cal o no, anar a buscar els fills quan surten de festa? "Si són prou grans per sortir de nit són prou grans per tornar sols." "Però és que així estic més tranquil, que fan patir." "És per seguretat." "És que no hi ha transport a aquelles hores..." Com ho encaren l'Adam Martín, l'Ada Parellada, en Marcos Lamelas i l'Estel Solé? El debat, a "La tarda de Catalunya Ràdio". I també amb la participació dels oients: la majoria que han trucat, agafen el cotxe.

  • Receptes per cuinar mentre escoltem la ràdio, amb Ada Parellada
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Receptes per cuinar mentre escoltem la ràdio, amb Ada Parellada

    És el Dia Mundial de la Ràdio i l'Ada Parellada ens proposa una recepta per a cada programa de la graella de Catalunya Ràdio. Fer pa mentre escoltem "El matí de Catalunya Ràdio"; un carpaccio de carxofes amb anxoves mentre escoltem els butlletins horaris o canelons "cotillaires" mentre escoltem "La tarda". I és que la ràdio i la cuina tenen moltes coses en comú!

  • Com fer una calçotada a casa i no embrutar-se, amb Ada Parellada
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Com fer una calçotada a casa i no embrutar-se, amb Ada Parellada

    És època de calçots. L'Ada Parellada ens proposa fer-los a casa i fer salses alternatives (de iogurt amb herbes, de formatges, allioli o pesto). Sortim de dubtes: què podem fer si ens sobren calçots? L'Ada ens porta receptes per fer-ne croquetes, truita o crema, entre altres opcions.

  • Canalla als restaurants: han de pagar el mateix que un adult?
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Canalla als restaurants: han de pagar el mateix que un adult?

    Els restauradors Ada Parellada, Albert Raurich i Xesco Bueno consideren que la canalla no només ocupa el mateix espai que un adult sinó que dona molta més feina; per tant, haurien de pagar el mateix quan van al restaurant. Un altre tema polèmic que exposen els restauradors són els licors gratis que exigeixen alguns clients al final de l'àpat o el costum de portar-se el propi pastís o fins i tot el propi vi quan van a dinar a un restaurant.

  • Paga i senyal per reservar al restaurant i penalització si no s'hi va: a favor o en contra?
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Paga i senyal per reservar al restaurant i penalització si no s'hi va: a favor o en contra?

    Què cal fer quan no es presenten els clients que han fet una reserva o l'anul·len amb poc marge de temps? Els restauradors Ada Parellada (Semproniana), Albert Raurich (Dos pebrots i dos palillos) i Xesco Bueno (Ca l'Esteve) defensen la legitimitat de demanar una paga i senyal en el moment de fer una reserva i de cobrar el menú igualment encara que els clients no hi vagin. Molts clients ho veuen bé, però no tots.

  • Iogurteres, fondues o creperes: donem una segona vida als gadgets de cuina més oblidats
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Iogurteres, fondues o creperes: donem una segona vida als gadgets de cuina més oblidats

    Ara que s'acosten els Reis, fem un repàs dels estris de cuina que potser van ser rebuts amb il·lusió en el seu moment, però que després han acabat oblidats en un calaix. Ganivets elèctrics, motlles per fer ous durs quadrats o panificadores rivalitzen entre ells per ser els gadgets de cuina menys utilitzats, però Ada Parellada hi proposa usos alternatius, com fer crema catalana amb la iogurtera, torrades franceses amb la crepera o un "hot pot" de verdures amb la fondue.

  • El Liceu i la seva resiliència
    Escolta àudio
    Històries del Liceu

    El Liceu i la seva resiliència

    Al llarg dels seus 175 anys d'història, el Liceu ha patit diverses desgràcies, però sempre ha pogut superar-les. Repassem algunes de les més destacades amb Josep Caminal, antic director general del Liceu; Juan Carlos López, antic cap de Bombers de Barcelona, que l'any 1994 va viure l'incendi del Liceu molt de prop; Margarida Parellada, descendent de la família Cardellach, diversos membres de la qual van morir a causa de la bomba que van llançar al Liceu l'any 1893, i Víctor Garcia de Gomar, director artístic del Liceu.

    Crèdits imatge: Acció d'Eugenio Ampudia titulada "Concert per al biocè", es va dur a terme el 22 de juny del 2020 al Gran Teatre del Liceu. Arxiu Fundació del Gran Teatre del Liceu.

  • El torró, com més clàssic i més artesà, millor
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    El torró, com més clàssic i més artesà, millor

    Ada Parellada ha volgut saber quins pastissers tenen raó: els que defensen el torró clàssic, com Lluís Estrada, de la pastisseria Canal de Barcelona, o els que aposten per la innovació, com Claudi Uñó, de la pastisseria Uñó de Mataró? Tots tenen els seus arguments, però estan d'acord en una cosa: un torró bo de debò és el que costa diners, perquè les matèries primeres són cares ("si és molt barat, segur que no porta el que ha de portar").

  • F de FakeSex
    Escolta àudio

    F de FakeSex

    Tots hem sentit a parlar de les fakenews. Però en l'àmbit del sexe i la sexualitat també trobem idees esbiaixades que estan en boca de tothom, però que realment no tenen una base científica. "Mirant porno aprens a follar", "La primera vegada has de sagnar", "El que és normal és ser heterosexual", "Si comences has d'acabar". En aquest capítol farem caure tòpics preconcebuts, estereotips simplificadors i construccions socioculturals. Capítol narrat per Ada Parellada.

  • La sopa ens va fer sàpiens, segons Ada Parellada
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    La sopa ens va fer sàpiens, segons Ada Parellada

    Oda de l'Ada a favor de les sopes: "el plat més democràtic, econòmic, solidari i reconfortant de tots els plats que es fan i es desfan". Entre altres coses, la sopa permet coure aliments que ens serien difícils de pair, facilita l'alimentació dels membres dèbils del clan i fomenta l'economia circular, ja que s'hi pot abocar de tot. Ara bé: fem-nos mirar la molta afició que tenim a menjar-ne i la poca a fer-ne i, sobretot, la passió que tenim últimament pel ramen i la poca afició a l'escudella, que és el "nostre" ramen i, a més, molt més bona.

  • Plats en perill d'extinció
    Escolta àudio
    La fonda

    Plats en perill d'extinció

    A "La fonda" comencem amb un pica-pica ben suculent. Anem fins a Adons perquè Marta Serradell ens parli del xolís. A "La guia Virginias", Òscar Gómez ens porta el restaurant Nectari de Barcelona. Josep Dolcet ens parla del Primer Concurs Nacional de Botifarra Catalana 2022, que es va fer a Olot aquest cap de setmana passat. El pagès Guillem Pastoret ens explica com prepara la seva explotació de Molló ara que ja arriba el fred i al reportatge ens quedem molt a prop de la ràdio. Hem anat a conèixer la nova proposta de restaurant de Paco Solé Parellada, La Barra del 7 Portes, per parlar de cuina catalana i plats en perill d'extinció.

  • L'hamburguesa: el menjar més rodó dels que es fan i es desfan
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    L'hamburguesa: el menjar més rodó dels que es fan i es desfan

    Quin és el secret d'una bona hamburguesa? Amb quina carn ha d'estar feta, amb quin pa s'ha de servir i amb què s'ha d'acompanyar? Lluny de considerar-la "menjar porqueria", Ada Parellada ens fa tot un panegíric d'aquest plat, complet i popular, i (alerta espòiler) ens recomana que hi posem cervesa negra per fer-la encara més gustosa.

  • Què proposa l'Ada Parellada per tornar a posar de moda la castanyada?
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Què proposa l'Ada Parellada per tornar a posar de moda la castanyada?

    La cuinera Ada Parellada té una sèrie d'idees perquè el Halloween no segueixi guanyant terreny a la tradicional festa de la castanyada. També ens explica pas a pas com hem de fer panellets de pinyons i com hem de coure les castanyes i els moniatos.

Anar al contingut