Cercador

S'han trobat 350 resultats per parellada.

  • Té sentit bullir la pasta només dos minuts i que s'acabi de fer amb el foc apagat?
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Té sentit bullir la pasta només dos minuts i que s'acabi de fer amb el foc apagat?

    Un Nobel de Física recomana acabar de coure la pasta amb el foc apagat durant vuit minuts per estalviar energia. L'Ada Parellada diu que la pasta és sagrada i encara no entén com els carabinieri no han anat a buscar aquest científic que, a sobre, és italià. Avui, les millors receptes per fer pasta a casa, trucs per cuinar-la i que quedi al dente, i alguns consells: "l'aigua de la pasta, sense sal, la podeu aprofitar per regar les plantes". Descobrim també qui són els pastafaris.

  • El porc gascó del Solsonès
    Escolta àudio
    La fonda

    El porc gascó del Solsonès

    Anem fins a Solius, municipi del Solsonès, on la Marta i en Martín tenen una granja de porcs de raça gascona en cria ecològica. A "El pica-pica", l'Òscar Gómez ens porta un restaurant del Gòtic de Barcelona, l'Ada Parellada ens explica receptes d'aprofitament i fem una trucada a l'Ester Gomis, presidenta de la DOP Avellana de Reus, per saber com està la situació després de la pluja de Santa Tecla.

  • La febre del "cheesecake"
    Escolta àudio
    La fonda

    La febre del "cheesecake"

    A "La fonda" d'avui anem fins a la Garriga per posar el restaurant Vinòmic a "La Guia Virginias". En Joan Roca, des de Madrid, ens parla d'una iniciativa humanitària al restaurant Normal de Girona i l'Ada Parellada ens parla de Gastrorecup. Amb el reportatge anem fins al Born de Barcelona per parlar amb en Jon García, l'ànima de Jon Cake, per parlar de la febre dels pastissos de formatge.

  • Reaprofitament alimentari: com evitar el malbaratament a casa?
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Reaprofitament alimentari: com evitar el malbaratament a casa?

    La cuinera Ada Parellada ens presenta GASTRORECUP, una iniciativa per promoure el reaprofitament alimentari a la restauració, i ens dona consells per no malbaratar aliments com el pa o les fruites i verdures a casa.

  • Ada Parellada: "La sardina no fa pudor"
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Ada Parellada: "La sardina no fa pudor"

    L'Ada Parellada ens anima a aparcar els prejudicis i menjar més sardines: un peix sa, saborós i de proximitat. La cuinera també ens explica dues maneres senzilles de cuinar-les sense que facin gaire olor.

  • La normalitat d'una criança diferent, amb David Selvas
    Escolta àudio
    Kids XS

    La normalitat d'una criança diferent, amb David Selvas

    A "Kids XS", en David Selvas, el director de la companyia La Brutal, del muntatge de "Romeu i Julieta" que es fa al teatre Poliorama de Barcelona, i pare de la Talita. En Quico Sallés i l'Estel Solé estan completament entregats a la causa de la criança; l'un amb tota la resignació del món, i l'altra, l'Estel, amb una missió a fer, que potser us sonarà, com és la de treure els bolquers a l'estiu. Una bona època per fer-ho, però no ens posarem escatològics abans d'hora. També tenim recepta de l'Ada Parellada, que barreja la fruita amb el salat.

  • Els millors (i pitjors) noms de restaurants
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Els millors (i pitjors) noms de restaurants

    Hi ha agències que es dediquen a buscar el millor nom per a un bar o restaurant. Busquem els millors i els pitjors noms, amb Ada Parellada. En recollim alguns: Cal Podrit, Cal Degollat, Cal Pixarada, el Cul del Món o el Harrison Foc, entre d'altres. I descobrim què significa "Semproniana".

  • Cuinar en família: missió (im)possible?
    Escolta àudio
    L'ofici d'educar (El suplement)

    Cuinar en família: missió (im)possible?

    Sis llibres de cuiners reivindiquen cuinar en família com una escola de vida relacional, d'autonomia, cultural, nodridora i plaent. A "L'ofici d'educar", Maria Nicolau, cuinera, responsable del restaurant El Ferrer de Tall (de Vilanova de Sau), ens presenta "Cuina! O barbàrie". El cuiner Joan Roca presenta "Les delicioses aventures dels germans Roca". La cuinera Paula Alòs, "Manduka fina", i la cuinera Eulàlia Fargas, de l'escola de la Boqueria, "Cuinem junts" i 5 contes sobre hàbits alimentaris d'"Una mà de contes", de TV3 . Patricia Pérez ens presenta "Cocinando en família con Montessori" i la cuinera Ada Parellada el llibre "Receptes al rescat". I acabarem amb el concurs dels llibres per somiar del Jaume Centelles.

  • Les millors coques de Sant Joan
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Les millors coques de Sant Joan

    S'ha celebrat la quarta edició de la Millor Coca de Sant Joan, s'hi han presentat 200 propostes, i l'Ada Parellada ens explica quines han estat les diferents coques guanyadores. Descobrim alternatives a la tradicional coca amb fruita confitada.

  • Per què les empanades argentines són la nova pizza?
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Per què les empanades argentines són la nova pizza?

    L'Ada Parellada ens explica els orígens i les claus de l'èxit d'aquest símbol de la gastronomia argentina, tan semblant a les crestes catalanes.

  • Agnès Busquets: "Porto un tatuatge d'una girafa anant amb skate que representa el meu fill"
    Escolta àudio
    Kids XS

    Agnès Busquets: "Porto un tatuatge d'una girafa anant amb skate que representa el meu fill"

    Viatgem a la Tarragona dels 80 i al barri de Gràcia del 2022, amb l'Agnès Busquets, mare del Pep i arxiconeguda actriu televisiva del Polònia. L'Ada Parellada ens porta a la classe de l'escola Anselm Clavé de Cornellà per parlar-nos d'una varietat del Baix Llobregat, la col paperina. El sucre i els infants molt petits amb l'Estel Solé a "De 0 a 3". Animalons entremaliats, diabòlics i, segons com molt i molt pesats, tot depèn del punt de vista. En Quico Sallés pateix a casa amb hàmsters, conillets d'Índies, conills porquins o cobais.

  • Entrepà de col de patufet
    Escolta àudio
    Kids XS

    Entrepà de col de patufet

    L'Ada Parellada avui ens porta a la classe de l'escola Anselm Clavé de Cornellà per parlar-nos d'una varietat del Baix Llobregat, la col paperina.

  • Com fer que els nens es mengin un entrepà de col paperina?
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Com fer que els nens es mengin un entrepà de col paperina?

    Cuina creativa a les escoles amb l'Ada Parellada i la col paperina, una hortalissa de curta temporada. Parlem de l'educació en l'alimentació a les escoles i del projecte "Recuperem el gust".

  • Com explicaries la cuina catalana a un estranger?
    Escolta àudio
    Un restaurant caníbal a Berlín

    Com explicaries la cuina catalana a un estranger?

    Fem un esmorzar de forquilla a la Fonda Europa, a Granollers, amb dos dels nostres col·laboradors: el cuiner italià Nicola Poltronieri i la sommelier Clara Antúnez. Sobre la taula: xató, capipota, truita de samfaina, mandonguilles amb sípia¿ i un llibre: "Àpats. L'art i la cultura de menjar i beure a Catalunya", que té com a punt de partida explicar la cuina catalana als anglosaxons. Aprofitem la visita per parlar amb la Mariantònia Parellada, filla del Ramon Parellada, ara al capdavant de la Fonda Europa, i amb el Luciano, que porta 46 anys fent de cambrer a la Fonda Europa. Al "Nyap o top?" tastem la primera tonyina vegana del mercat amb el cuiner japonès Hideki Matsuhisa, del Koy Shunka, i amb el restaurador basc Iñaki López de Viñaspre. Descobrim el so del Salvador Garcia-Arbós i Jaume Subirós, del Motel Empordà, ens recomana la seva especialitat: les múrgoles amb crema.

  • Quim Morales: "Mirava molt la tele de petit, a l'escola em deien 'el Teleprograma'"
    Escolta àudio
    Kids XS

    Quim Morales: "Mirava molt la tele de petit, a l'escola em deien 'el Teleprograma'"

    Un home alt com un sant Pau o un sant Quim, amb un currículum radiofònic nivell premium i pare de tres criatures. És el capità de "L'última hora del matí de Catalunya Ràdio". També convidem Oriol Ferré, director de la Fira de Titelles de Lleida, que se celebra aquest cap de setmana. Ada Parellada ens cuina albergínies arrebossades (bé, l'Ada sola no, ho farà molt ben acompanyada). Recepta molt i molt fàcil. Estel Solé s'endinsa en un jardí molt frondós i perillós, el dels primers insults, en criatures molt i molt petites. L'exemple comença amb una "p", i acaba en "uta". Quico Sallés ens parla de titelles: una versió d'en Quico titellaire? Ens dirà l'edat en què es va comprar el seu últim titella.

Anar al contingut