Cercador

S'han trobat 350 resultats per parellada.

  • La Segarra a la cuina
    Escolta àudio
    La fonda

    La Segarra a la cuina

    La Segarra és una comarca gastronòmicament rica en història, productes, pagesia i cuina. Fem un viatge per tota la Segarra de la mà de Blanca Muntadas, directora d'art i estilista gastronòmica, i Bernat Fuertes, fotògraf i comunicador. I al "Pica-pica" podreu fer un tastet en forma de tuit de l'Imma Puigcorbé; la Sue Moya ens porta una dona de la gastronomia, l'Ada Parellada; la maître i xef de Les Cols, Martina Puigvert, passa pel "Bocatto di cardinale"; també posem un nou restaurant a la "Guia Virginias", que ens porta en l'Òscar Gómez; en Quim Matas ens prepara un arròs de pop i llongant, i cuinem un formatge de Cal Quitèria. Acabem "La fonda" amb la cuina dolça de l'Ester Roelas i un tast poètic d'en Jordi Esteve del Celler Rim des de l'olivar d'en Jan.

  • Gemma Parellada: "Wagner s'està desplegant al Sahel i està aprofitant les vulnerabilitats de França"
    Escolta àudio
    El suplement

    Gemma Parellada: "Wagner s'està desplegant al Sahel i està aprofitant les vulnerabilitats de França"

    Durant aquests últims dies han agafat protagonisme els conflictes existents al Sahel, on un cop d'estat al Níger ha centrat l'atenció de la comunitat internacional. Hem parlat amb la Gemma Parellada, corresponsal a l'Àfrica de fa molts anys i que actualment és a Mali, per poder il·lustrar bé què està passant al país africà. La periodista també ha ressaltat que "les mines d'urani del Níger són fonamentals per a França", ja que el sector de l'energia nuclear és de vital importància per a França.

  • Abraham Orriols obre la nevera d'Ada Parellada
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Abraham Orriols obre la nevera d'Ada Parellada

    Les neveres diuen molt de les persones. Abraham Orriols es dedicarà a obrir les d'alguns personatges coneguts arreu del país. Avui, la cuinera Ada Parellada.

  • Catalunya, regió mundial de la gastronomia 2025
    Escolta àudio
    Tast vertical

    Catalunya, regió mundial de la gastronomia 2025

    Catalunya ha sigut considerada la ''regió mundial de la gastronomia'' per a l'any 2025. Per parlar-ne hem convidat Marta Domènech, la directora general de Turisme de Catalunya; la xef Ada Parellada, restaurant de la qual enguany celebra el seu trentè aniversari, i Oriol Castro juntament amb Roger Margalef, xef i sommelier del grup Disfrutar, el qual ha estat escollit com a segon millor restaurant del món i primer d'Europa.

  • Crònuts, pollofres i altres idees culinàries que han fracassat
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Crònuts, pollofres i altres idees culinàries que han fracassat

    La cuinera Ada Parellada fa un repàs del que ella qualifica d'"idees bomba que han saltat pels aires", és a dir: productes gastronòmics que es van anunciar com una revolució i que han acabat fracassant estrepitosament.

  • Recordem el gran Pere Tàpias, gastrònom en cap de Catalunya Ràdio
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Recordem el gran Pere Tàpias, gastrònom en cap de Catalunya Ràdio

    En la setmana dedicada a celebrar els 40 anys de Catalunya Ràdio, la cuinera Ada Parellada ha dedicat la seva secció a glossar la figura de la persona que més ha parlat de cuina i gastronomia en la història de l'emissora: el cantant, poeta i, sobretot, "bon vivant" Joan Collell, més conegut pel nom artístic de Pere Tàpias.

  • Mengem-nos les "males herbes": són gratis, abundants i boníssimes
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Mengem-nos les "males herbes": són gratis, abundants i boníssimes

    Verdolaga, lletsó, parietària, borraina, ravenissa, caputxina o ortiga: són plantes que sovint s'anomenen "males herbes" perquè creixen on volen sense que ningú en tingui cura i que, segons Ada Parellada, són ben bones per menjar, sigui en amanida, cuinades, o per fer-ne infusions medicinals.

  • 30 anys del "Semproniana": com ha canviat la restauració en aquestes tres dècades?
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    30 anys del "Semproniana": com ha canviat la restauració en aquestes tres dècades?

    De sortir a les "pàgines grogues" a mantenir perfils actius a totes les xarxes socials existents i per inventar; dels cendrers bruts i plens a les taules a la prohibició de fumar, i dels plats de tota la vida com l'escudella o la crema catalana als moderníssims ceviches, poke bowls i tàrtars de tota mena. La cuinera Ada Parellada celebra tres dècades al capdavant del restaurant Semproniana i els cuiners més importants del país se sumen a la felicitació.

  • Portugal guanya l'Europorra del "Popap"!
    Escolta àudio
    Popap

    Portugal guanya l'Europorra del "Popap"!

    Al "Popap", Jaume Borja i Mariola Dinarès fan la prèvia del festival d'Eurovisió repassant l'última hora i escoltant les apostes del nostre jurat. Mari Pau Huguet, Eugeni Alemany, Gisela, Eloi Cordomí, el músic Julen, Ada Parellada, La Moncu, Carla Clavera, Ares Riu, Cabrafotuda i George Five donen els 12 punts a la seva cançó favorita. Hem sumat els vots... i ja tenim guanyador!

  • Us atreviríeu a tastar els ous de caragol?
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Us atreviríeu a tastar els ous de caragol?

    Se'l coneix com a "caviar blanc" i diuen que és una autèntica delícia, però força gent té reticències a menjar cargols i tot el que se'n deriva. Per què tenim aquestes manies? Per què abans era normal menjar menuts (vísceres dels animals) o fins i tot gat, i ara ja no? Com és que aquí mengem conill i en altres parts del món es posen les mans al cap quan ho saben? Repassem amb la cuinera Ada Parellada aquestes i altres manies a l'hora de menjar segons què.

  • Què menjarem quan viatgem a l'espai?
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Què menjarem quan viatgem a l'espai?

    Seran només aliments deshidratats, liofilitzats i desnaturalitzats? O també hi tindran cabuda els estofats, les postres dolces o els plats que, en general, ens aporten alegria? La cuinera Ada Parellada fa un especial "cuina espacial" per transmetre la seva alegria culinària a l'espai exterior.

  • Coc, cassola de tros i orelletes: la gastronomia de l'Urgell, més enllà dels caragols
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Coc, cassola de tros i orelletes: la gastronomia de l'Urgell, més enllà dels caragols

    Ada Parellada porta la seva secció de cuina fins a Tàrrega, i ho fa amb la missió de reivindicar els plats i les menges que li són propis, com el coc (o coca de recapte), la cassola de tros (o fideus a la cassola) i les orelletes (un dolç fregit típic de la Quaresma). Tot això sense oblidar els caragols, venerats a gairebé totes les comarques de Ponent.

  • "Els abstemis estem cansats de justificar per què no bevem"
    Escolta àudio
    El suplement

    "Els abstemis estem cansats de justificar per què no bevem"

    "Per què no beus? Estàs malalt? Segur que no vols tastar ni una mica aquest ví?" Com a societat, tenim assumit que tots bevem. En canvi, hi ha una part de la societat que no beu. I que està farta d'excusar-se. Avui parlem amb tres persones abstèmies: Roger Carandell, company de l'"XL", la cuinera Ada Parellada i en Peyu, company d'"El búnquer". Tots tres no beuen. I ho volen reivindicar.

  • La rajola de xocolata, un invent català
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    La rajola de xocolata, un invent català

    Les primeres rajoles de xocolata, la coneguda com a "xocolata a la pedra" són una creació catalana: segons Ada Parellada, és una xocolata ideal per fondre-la i fer-ne xocolata desfeta i també per cuinar (en porten receptes com la llagosta a la catalana o el conill a la xocolata, per exemple). No era una xocolata dolça; caldria esperar que els suïssos, a finals del s. XIX, li afegissin llet per convertir-la en les postres dolces que coneixem avui dia.

  • Per què no hi ha crema catalana a les cartes dels restaurants?
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Per què no hi ha crema catalana a les cartes dels restaurants?

    És coneguda arreu del món i els estrangers la troben sexi, però, en canvi, ha desaparegut de les cartes de gairebé tots els restaurants del país. En diem crema catalana, de Sant Josep o cremada i són, segons Ada Parellada, les millors postres de casa nostra. Per això no només cal reivindicar-la sinó, també, aprendre a fer-ne.

Anar al contingut