Cercador

S'han trobat 350 resultats per parellada.

  • Sobreviure als àpats de Nadal: un menú vegetarià seria l'alternativa?
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Sobreviure als àpats de Nadal: un menú vegetarià seria l'alternativa?

    Ada Parellada ens fa un menú nadalenc vegetarià: escudella amb pilota, canelons de carbassa, bolets i samfaina, i coliflor rostida. Si preferim un àpat tradicional, Adam Martín ens dona consells per a les persones que volen gaudir menjant de tot sense privar-se de res, perquè a "aquestes alçades preocupar-se pel pes no té sentit. El millor que podem fer és relaxar-nos".

  • 60 anys de Cavall Fort
    Escolta àudio
    Kids XS

    60 anys de Cavall Fort

    Festa grossa al programa per celebrar els 60 anys de Cavall Fort, la revista infantil que ha marcat moltíssimes generacions de catalans. Parlem amb moltes de les seves plomes i escoltem petits i grans en un dia de bufar espelmes totes juntes. Joan Dausà diu que és impossible saber si un nadó té fred o no. Us sona la frase "Vols dir que no té fred?" i les reaccions de pares i mares (sobre)protegint els nostres fills/es. La tortura nadalenca, capítol 1. Quico Sallés arriba al Nadal trist perquè la covid, malgrat tot, ha permès que haguem d'assistir als festivals de Nadal dels col·les i "empassar-nos" aquelles cançonetes i tot tipus de desastres musicals. Així és: arriben les festes de Nadal de les escoles (abstenir-se professors/es). Ada Parellada ens explica com fer torrons en un tres i no res, tots junts a la cuina. No us preocupeu, que quedarà tot ben net!

  • Torrons casolans fets en 5 minuts (en 5 no, però en 10, sí)
    Escolta àudio
    Kids XS

    Torrons casolans fets en 5 minuts (en 5 no, però en 10, sí)

    Ada Parellada ens explica com fer torrons en un tres i no res i tots junts a la cuina: és facilíssim! No us preocupeu, que quedarà tot ben net!

  • Com cuinar l'escudella de Nadal i no estressar-se
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Com cuinar l'escudella de Nadal i no estressar-se

    Què cuinareu i quan començareu a cuinar els àpats de Nadal? Ada Parellada ens explica els ingredients d'una bona escudella i ens dona quatre consells sobre com podem planificar el Nadal sense que sigui un estrès: "L'escudella, que és el que més costa, la podeu congelar. Fins i tot la carn d'olla. Els galets s'han de bullir amb aigua."

  • Queixes de clients i restauradors (segona part)
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Queixes de clients i restauradors (segona part)

    El preu del pa, del cobert i altres queixes dels clients d'un restaurant. Però, i al revés? Què molesta als restauradors dels comensals? Repassem amb Ada Parellada algunes situacions surrealistes viscudes per cuiners i cambrers: un home que demana que li posin la dentadura postissa al rentaplats o un altre que es treu les pròtesis de les cames al mig del menjador.

  • Santa Cecília i la familia musical Pons Jeon forma un cor de cambra
    Escolta àudio
    Kids XS

    Santa Cecília i la familia musical Pons Jeon forma un cor de cambra

    Ens visita per primer cop una família de músics al complet. El Joan Pons i la Seonha Jeon amb les seves 3 filles, Suni de 6 anys, Yuna de 7 i Yujin de 13, formen una petita orquestra de cambra que convui sota el mateix sostre. L'Ada Parellada convida nens a la seva cuina per fer llaminadures saludables i la Gemma Humet ens parla d'una cosa que fa posar de molt mal humor: que la gent et faci comentaris sobre tu i els teus fills quan acabes de parir. Acabem amb un conte en anglès de la Rebecca June Moon.

  • Fem llaminadures casolanes
    Escolta àudio
    Kids XS

    Fem llaminadures casolanes

    L'Ada Parellada convida nens a la seva cuina per fer llaminadures casolanes i mmm, una mica més saludables que les industrials, però no ens enganyem, porten tot el sucre del món...

  • Menú Circular, una alternativa als menjadors socials
    Escolta àudio
    La nit dels ignorants 3.0

    Menú Circular, una alternativa als menjadors socials

    El projecte Menú Circular vol ser una alternativa i complement dels menjadors socials. La seva idea és unir restaurants, proveïdors i usuaris a través d'una aplicació. Parlem de persones en risc d'exclusió, derivades d'entitats socials i que podrien accedir a menús gairebé a preu de cost i en diferents restaurants del territori. El projecte l'impulsen 4 dones del sector de la gastronomia: la consultora gastronòmica Annette Abstoss, la xef Ada Parellada, la xef i periodista Cristina Roig i l'experta en producte alimentari Dámaris Rojas.

  • Els restauradors critiquen els clients (primera part)
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Els restauradors critiquen els clients (primera part)

    En resposta a les moltes crítiques que reben els restaurants a xarxes i plataformes, la cuinera Ada Parellada recull les crítiques de diferents restauradors cap als seus clients: sobretaules eternes després d'haver dit que tenien molta pressa, gent que no es presenta al restaurant malgrat haver reservat, mil cafès diferents per a cada taula o un rosari d'al·lèrgies, intoleràncies i preteses tendències veganes que desapareixen màgicament a l'hora de demanar un coulant de xocolata.

  • Ada Parellada: "El món dels bolets ha generat molts flipats"
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Ada Parellada: "El món dels bolets ha generat molts flipats"

    Gaudí i Lewis Carroll van ser grans aficionats als bolets. Es diu que van ser de gran ajuda al seu procés creatiu. El rovelló és el bolet més popular a Catalunya i en canvi és el menys apreciat a Espanya. Ada Parellada ens explica aquestes i altres curiositats del món dels bolets: "Els bolets neixen d'un dia per l'altre. A nosaltres ens entusiasmen perquè són misteriosos. Son màgics."

  • De què parlem quan parlem d'alimentació sostenible, Ada Parellada?
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    De què parlem quan parlem d'alimentació sostenible, Ada Parellada?

    Comença la setmana de l'alimentació sostenible. L'Ada Parellada ens explica que el més important és la compra que fem: "La nostra tria té un impacte directe sobre la nostra salut i la del planeta". Frases com "omplir la nevera" no tenen sentit. És important planificar i fer llistes per comprar de manera responsable tenint en compte quatre conceptes: proximitat, productes de temporada, a granel i poca proteïna animal.

  • El llenguatge secret d'Anna Manso
    Escolta àudio
    Kids XS

    El llenguatge secret d'Anna Manso

    El llenguatge secret és el nou llibre d'Anna Manso, que s'ha inspirat en la història de la Jana Esteve, una nena sorda de naixement amb implants coclears, ara ja una jove de 19 anys, parlem amb totes dues a l'estudi i descobrim la meravellosa història amagada en aquest nou llibre pensat per a nens i nenes a partir de 10 anys. En Joan Dausà ha classificat els pares dels amics dels seus fills, segur que hi estareu d'acord. En Quico Sallés versa sobre els parcs, els llocs més horrorosos on pot raure un pare, sempre segons la versió d'en Quico clar… L'Ada Parellada porta una recepta facilíssima i molt bona per menjar verdura amb els fills, pizza de broccoli!

  • Pizza de bròquil?
    Escolta àudio
    Kids XS

    Pizza de bròquil?

    L'Ada Parellada porta una recepta facilíssima i molt bona per menjar verdura amb els fills. És possible una pizza de bròquil?

  • Ada Parellada: "Els menjadors escolars són un espai d'aprenentatge, més enllà del que s'hi menja"
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Ada Parellada: "Els menjadors escolars són un espai d'aprenentatge, més enllà del que s'hi menja"

    Els menús escolars han canviat radicalment al llarg dels anys. L'Ada Parellada defensa que, malgrat algunes excepcions, als alumnes mai els ha agradat quedar-se a dinar a l'escola per diferents motius. Tot i això, "a les escoles s'hi cuina molt bé i és un espai on s'aprenen moltes coses". Parlem dels menús escolars i del programa "Menús escolars més sans i sostenibles" que té com a objectiu reduir la carn vermella, augmentar la proteïna vegetal i utilitzar productes de proximitat i de temporada.

  • Com ha de ser l'àpat en una taula de diàleg?
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Com ha de ser l'àpat en una taula de diàleg?

    El menjar sempre ha format part de les negociacions. Recordem les pizzes en una reunió del comitè federal del PSOE, les 8 hores en un restaurant de Mariano Rajoy en plena moció de censura o les llenties i el pollastre que es van menjar Pere Aragonès i Jordi Sànchez en una masia a Prats de Lluçanès. Ada Parellada diu que en una taula de diàleg tot està pautat menys el menjar, que és molt important. "Si no hi ha menjar, la reunió durarà poc." La seva proposta és: "Que no hi hagi cafè, ni espaguetis, ni menjar flatulent. Res d'alcohol. S'han de posar coses fresques i dolces."

Anar al contingut