Cercador

S'han trobat 350 resultats per parellada.

  • Albergínia arrebossada, en bona companyia
    Escolta àudio
    Kids XS

    Albergínia arrebossada, en bona companyia

    Ada Parellada ens cuina albergínies arrebossades; bé l'Ada sola no, ho farà molt ben acompanyada. Recepta molt i molt fàcil i molt i molt cruixent.

  • El patrimoni està en mans dels homes, on és el de les dones?
    Escolta àudio
    Les dones i els dies

    El patrimoni està en mans dels homes, on és el de les dones?

    Els homes són els que, per norma, tenen el patrimoni de més valor. En canvi, les dones s'acaben quedant el que és més intangible. En aquest programa posem en valor el patrimoni de les dones i el que sustenten les dones. Els ritus de vida i mort, el coneixement més enllà del profit econòmic, la feina que passa de portes endins i que no es considera. I per fer-ho, marxarem de ruta amb la caçadora de masies, la Marta Lloret, una dona que rascant-se la seva pròpia butxaca i amb el seu propi cotxe, cataloga masies que les administracions i, moltes vegades, els mateixos amos, per falta de diners, deixen abandonades. Amb ella visitem una masia del segle XII on viu Esther Parellada. Però també parlem de tradicions rurals amb la geògrafa Rosa Cerarols. A més de reivindicar la feina invisible de les conservadores-restauradores amb la presidenta del CRAC, Mercè Gual, i Anna Bertral. Finalment, conversem amb Anna Zaera i Zoraida Roselló, que han revisat el crit del "rihihiu" a Santa Bàrbara.

  • Rescatant les masies que l'administració ha abandonat
    Escolta àudio
    Les dones i els dies

    Rescatant les masies que l'administració ha abandonat

    La Marta Lloret és coneguda a les xarxes socials com la "caçadora de masies". Una dona que es guanya les garrofes fent de tècnica de patrimoni, però quan acaba la feina, no contenta amb el fet de treballar les seves hores, es rasca la butxaca i, amb tot l'esforç personal, agafa el cotxe i se'n va a inventariar masies de Catalunya, moltes abandonades i en mal estat. No té cap administració darrere, només les seves ganes i il·lusió per descobrir-nos a tots un patrimoni únic. Fa unes setmanes, vam acompanyar la caçadora de masies, la Marta Lloret, fins a una masia del segle XII, a Tagamanent, situat al parc natural i reserva de la biosfera del Montseny, on hi viu l'Esther Parellada. La casa té de nom el Bellit, és una meravella i l'Esther ens ha obert les portes.

  • "Plàtans i bananes"
    Escolta àudio
    Kids XS

    "Plàtans i bananes"

    La meravellosa història de "Plàtans i bananes", el conte infantil d'Ari Fleck i Valentí Ponsa. Els entrevistem, amb la Txell Bonet, a "Per primer cop". Una història d'amor que explica la creació fantàstica d'un llibre entre una parella d'il·lustradors que es van enamorar i van decidir ser pares mentre parien un llibre. L'Ada Parellada ens explica com fer dònuts saludables. Un petit truc: estan fets de poma! Però els podem sucar amb tot tipus de cremes. En Quico Sallés està preparant les colònies; més ben dit, les minicolònies de Setmana Santa. Les seves? Noooo, les dels seus fills! Qualsevol iniciativa és bona per gaudir d'una certa tranquil·litat vacacional.

  • Quines són les postres més saludable?
    Escolta àudio
    Kids XS

    Quines són les postres més saludable?

    L'Ada Parellada ens explica com podem fer les postres més saludables de totes les postres que es fan i es desfan. Dònuts saludables? Un petit truc, estan fets de poma! Però els podem sucar amb tot tipus de cremes, des de les de xocolata fins a les de formatge. Tots dos universos, el dolç i el salat, units per la poma a rodelles.

  • Els errors a evitar per fer una bona calçotada, segons l'Ada Parellada
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Els errors a evitar per fer una bona calçotada, segons l'Ada Parellada

    En plena època de calçots, l'Ada Parellada fa una oda a aquest producte estimat per molts i rebutjat per alguns. Per què és bo fer calçotades? Quan es va fer la primera calçotada de la història? Quins errors cal evitar a l'hora de fer calçotades? Com n'hem de dir ,de la salsa per sucar-hi els calçots? I com no n'hem de dir? Com l'hem de fer? Vint calçots és una xifra d'ingesta prudent? Què en podem fer, dels calçots que no ens hem pogut menjar perquè hem fet el xulo a l'hora d'encarregar-ne? L'Ada dona resposta a aquests i a d'altres interrogants sobre els calçots i les calçotades.

  • T1xC6 - Cuinem mansament
    Escolta àudio
    El pugrama dels Mansos

    T1xC6 - Cuinem mansament

    L'Ada Parellada ens explica un plat de sang amb cotnes i ens relata un somni de feina, i la Dolors passa pel túnel del terror! La Hellen Tendido i es Precfecser, que venien a parlar dels Dogon, una tribu de Mali que té una cultura mil·lenària, acaben emocionats d'estimació. En Jaume té picor i ens explica què fa dins un ascensor. A la classe "d'inglès" aprenem el significat real de "búfals". La Dolors passa molta por al túnel del terror, per això s'ha d'anar a confessar.

  • Pol López, "Crim i càstig" vs. paternitat
    Escolta àudio
    Kids XS

    Pol López, "Crim i càstig" vs. paternitat

    Fem un maridatge una mica impossible. Combinem l'obra "Crim i càstig", que es representa actualment al Teatre Lliure, amb la faceta com a pare de Pol López, l'actor protagonista del clàssic de Dostoievski. Tot en un mateix embolcall, a "Per primer cop", amb la Txell Bonet. En Quico Sallés parla de pentinar nens, fer la ratlla al costat, al mig la clenxa, les trenes, les cues, i els raspalls... esport de risc. L'Estel Solé i els límits, els confins del SÍ i el NO amb els nens i nenes d'edats més tendres. I el programa inclou recepta. L'Ada Parellada ens en porta una de sardines! Però abans, una novetat musical sonada!

  • Cuinem sardines!
    Escolta àudio
    Kids XS

    Cuinem sardines!

    L'Ada Parellada ens en porta una de sardines! L'enterrament de la sardina, just aquests dies... Sabeu d'on ve la tradició?

  • Amanides de bossa, a favor o en contra?
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Amanides de bossa, a favor o en contra?

    Des que es ven en bosses, el consum d'enciam ha augmentat. L'Ada Parellada ens explica alguns arguments a favor i en contra perquè hi ha arguments per a tot i acaba fent una defensa de l'envàs perquè la vida sense envasos "no és possible. És pura demagògia". Malgrat que diu sí als envasos, "el que hem de demonitzar és l'envàs d'un sol ús".

  • L'Arteràpia de Marta Peribáñez
    Escolta àudio
    Kids XS

    L'Arteràpia de Marta Peribáñez

    Com podem fer que els nostres fills i filles connectin amb ells mateixos i les seves preocupacions mitjançant l'art? La Marta Peribáñez és arterapeuta; parlem amb ella i la Txell Bonet i escoltem els testimonis de nens i nenes als quals acompanya en aquesta activitat que, realment, és molt beneficiosa per a totes les edats i condicions. L'Estel Solé ve molt adormida avui, s'ha adormit en una cova. Ens ho explica a "De 0 a 3". L'Ada Parellada ens recepta "crépes" casolanes. En Quico Sallés ens parla de les "little white lies", o les mentides pietoses.

  • "Crépe" o no "crépe", recepta per al pic de l'hivern
    Escolta àudio
    Kids XS

    "Crépe" o no "crépe", recepta per al pic de l'hivern

    Som al pic de l'hivern i els francesos ho celebren amb la festa de la "crépe". La tradició diu que si cau malament al girar-la, vindrà més hivern i més fred. L'Ada Parellada ens recepta "crépes" casolanes.

  • Ada Parellada reivindica la cuina dels menuts
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Ada Parellada reivindica la cuina dels menuts

    Ada Parellada ens parla de la coradella de Molins de Rei, un guisat clàssic fet amb tots els menuts del xai. La xef del Semproniana reivindica els menuts perquè "aporten proteïna de gran qualitat i abundants minerals", entre altres raons, i explica que "la màxima tolerància als menuts és menjar-se els ulls".

  • James Bond, "Els Soprano" i la verdura de moda: el bròquil
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    James Bond, "Els Soprano" i la verdura de moda: el bròquil

    La cuinera Ada Parellada explica la història que hi ha al darrere del bròquil, amb vincles amb James Bond, un gran protagonisme a la sèrie "Els Soprano", vincles directes amb la geometria fractal i fama de superaliment.

  • La recepta del tortell de Reis d'Ada Parellada
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    La recepta del tortell de Reis d'Ada Parellada

    Un dia de Reis no és el mateix sense un tortell, amb massapà o pasta fullada, farcit o no. L'Ada Parellada ens n'explica algunes curiositats: "El primer que va posar la corona de cartró en un tortell va ser Antoni Escribà, el 1967", una família creativa perquè Cristian Escribà ens explica com és el criptotortell, el nou tortell del dia de Reis. I la recepta d'Ada Parellada per si us atreviu a fer-lo a casa: "No és difícil però es necessita traça i temps."

Anar al contingut