#CRmésvist

Sant Julià de Ramis i els atemptats a Barcelona i Cambrils, els moments de ràdio d'aquest 2017

Actualitzat

La ràdio, per la seva simplicitat i emotivitat, té una màgia especial. Per això, a banda dels àudios més escoltats i més compartits de Catalunya Ràdio, hem recopilat deu moments de ràdio (més un de molt especial) que, per diversos motius, no ens han deixat indiferents.

1. La Guàrdia Civil entra en un col·legi electoral a Sant Julià de Ramis

La periodista de Catalunya Ràdio Clara Jordan era dins del col·legi electoral de Sant Julià de Ramis on havia de votar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Aquest n'és el relat:

2. Atemptats a Barcelona i Cambrils

Resum sonor del fatídic 17 d'agost del 2017. Així vam viure aquest dia a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. Vuit hores de servei públic comprimides en nou minuts.

3. L'Empar Moliner i el germà d'Enric Millo

L'Empar Moliner es va trobar Vicenç Millo, el germà del delegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo, a la manifestació en suport a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel judici del 9-N. L'Empar es va quedar de pedra en descobrir que Vicenç Millo és independentista!

4. Cinc minuts de silenci històrics

A l'Especial #17oCatRàdio, Ricard Ustrell i Kílian Sebrià van aconseguir traslladar a les ones un silenci col·lectiu que quedarà gravat. La ràdio emmudeix.

5. L'"APM?" i Corea del Nord

Corea del Sud va dir públicament que volia atemptar contra el líder nord-coreà Kim Jong-un. L'"APM?" va trucar a la Unitat de Decapitació del país per saber com tenien pensat fer-ho. La trucada més delirant de l'any!

6. L'ascens del Girona a Primera

El 4 de juny vam gaudir d'un dels grans moments de ràdio de l'any! Després de tres intents frustrats en els últims 4 anys, el Girona aconseguia l'ascens a Primera Divisió. Aquests primers mesos a la divisió d'honor han culminat amb la victòria a Montilivi davant del Reial Madrid. Així ho vam viure tot plegat als micròfons de Catalunya Ràdio, amb alguns dels nostres periodistes que gairebé es van quedar afònics de l'emoció.

7. Els gols del Madrid-Barça narrats pel Puyal

"El gran Messi ha tornat", cridava el Puyal eufòric al Bernabéu per celebrar la victòria del Barça per 2 gols a 3 davant del Madrid. Era la diada de Sant Jordi i els culers celebraven que seguien sent líders provisionals de la Lliga.

8. "El jaroteo" a tres veus: Justo Molinero, Mònica Terribas i Lluís Llach

Per celebrar el Dia de la Ràdio, Catalunya Ràdio va sortir dels estudis per anar a casa dels oients. "El matí de Catalunya Ràdio" es va traslladar a Santa Coloma de Gramenet i va visitar Ràdio Teletaxi. La fusió dels dos estils va deixar grans moments, com quan Justo Molinero ensenya l'estil del "jaroteo" a Mònica Terribas i Lluís Lach.

9. El duel entre Manel i P.A.W.N. GANG a El Desconcert d'iCat

El Desconcert d'iCat és una de les cites imprescindibles de l'any. Aquest 2017 ha estat doblement especial perquè vam celebrar amb els oients el retorn d'iCat a l'FM. El moment àlgid del concert va ser, sens dubte, el duel entre Manel i P.A.W.N GANG. No podem parar d'escoltar-lo.

10. Lluís Gavaldà canta el "Bon dia" des del terrat de Ricard Ustrell

El suplement" es va avançar a la celebració del Dia Mundial de la Ràdio amb una festa a casa de Ricard Ustrell. Entre la llarga llista de convidats il·lustres, Lluís Gavaldà, que va tornar a cantar el "Bon dia".

Menció especial en record de Carles Capdevila

Una de les notícies que més va commocionar els oients de Catalunya Ràdio va ser la mort del periodista Carles Capdevila. L'"APM?" s'acomiadava d'un dels seus creadors com ell hauria volgut: rient i fent riure, com sempre.

ARXIVAT A:
CRmésvist 2017Mésvist 2017
Anar al contingut