Per Podcast

Què és?

El podcàsting és la manera de descarregar automàticament àudios i vídeos d'internet al teu ordinador o dispositiu mòbil, per després poder-ne gaudir en qualsevol moment. Aquests arxius, anomenats podcasts, es poden reproduir directament on els has baixat o transferir-los a un altre dispositiu.

Per rebre un podcast cal subscriure-s'hi. És necessari tenir connexió a internet i instal·lar-se un software (acostumen a ser gratuïts) que et permeti gestionar totes les teves subscripcions a podcasts. Cada vegada que et connectis a la xarxa, el software de podcast cercarà les últimes actualitzacions dels programes als quals t'has subscrit, i –si ho tens configurat- automàticament descarregarà els arxius al teu dispositiu.

Com em puc subscriure?

Primer de tot, visita la pàgina de podcast de Catalunya Ràdio i selecciona el que t'interessi. Els tens organitzats per programa i per seccions de programes.

 • A través d'un programa que funcioni com a agregador de podcasts

  La manera com et subscriguis dependrà del programa informàtic que facis servir. Normalment es fa copiant i enganxant la direcció que apareix al teu navegador (tipus http://www._____.xml) a les opcions d'“Afegir/Subscriure podcast/feed” del software que facis servir.

 • Per a mòbils i tauletes, recomanem tenir instal·lada alguna aplicació de podcasts:

  Si tens un aparell d'Apple, generalment iTunes és l'aplicació que ja ve instal·lada al terminal i no caldrà que te la baixis. Amb aquesta aplicació t'hi podràs subscriure des del mòbil o des de la web. Per a fer-ho, només cal que cliquis el botó que posem a cada podcast.

  Si tens un Android, pots instal·lar-te l'aplicació d'iVoox i et podràs subscriure fàcilment des de l'enllaç d'aquesta aplicació que posem al costat de cada podcast. També trobaràs altres aplicacions disponibles a Google Play que et permetran subscriure't i sentir els podcasts de la CCMA. Sigui quina sigui l'aplicació que hagis instal·lat al teu telèfon o tauleta, quan cliquis el botó de podcast a les nostres webs o apps, el teu dispositiu es subscriurà al podcast automàticament.

  imatge podcast
 • A través d'un lector de RSS

  Feedly o Flipboard són lectors de RSS i també permeten subscriure's a un podcast, rebre les darreres actualitzacions i des d'allà descarregar-te manualment els vídeos o àudios. Per afegir-los a la teva llista de fonts, has de copiar la URL que apareix al navegador.

Com em puc donar de baixa?

En el moment que un programa et deixi d'interessar, pots anul·lar la subscripció al podcast directament des del software que facis servir. Les instruccions per donar-te de baixa dependran del programa que tinguis. Busca les opcions d'”eliminar/esborrar” i tingues en compte que amb aquesta acció no tenen per què esborrar-se tots els vídeos anteriors descarregats. Si tens problemes d'espai al teu dispositiu, et recomanem que localitzis el lloc on s'han gravat els vídeos i els eliminis manualment.