Per assistents de veu

Què són?

Els assistents de veu són assistents virtuals que ens permeten interactuar amb la tecnologia utilitzant la nostra veu i el nostre llenguatge, en lloc d'interfícies visuals. Això ens permet alliberar les mans i la mirada i demanar a l'assistent que ens ofereixi informació, reprodueixi una cançó o ens faci una gestió mentre nosaltres fem alguna altra cosa.

Alguns exemples d'assistents de veu són Siri, d'Apple; Alexa, d'Amazon; Google Assistant, de Google, Aura, de Telefónica, o Cortana, de Microsoft. Aquests assistents de veu ja es poden trobar integrats a diferents tipus d'aparells, com, per exemple, telèfons mòbils, tauletes, cotxes o altaveus intel·ligents (com els Amazon Echo, els Google Home, Movistar Home o el HomePod d'Apple).

Com puc accedir als continguts de TV3 i Catalunya Ràdio?

Pots accedir als continguts de TV3 i Catalunya Ràdio a través d'Alexa, l'assistent de veu intel·ligent d'Amazon, que trobaràs integrat als altaveus intel·ligents Amazon Echo, Echo Dot i Echo Spot, entre altres.

Els nostres continguts estan disponibles a través de les anomenades "skills", petites funcionalitats o fonts d'informació que pots afegir al teu assistent de veu. Les "skills" actuals de la CCMA per a Amazon Alexa són:

Titulars del Telenotícies VespreTitulars de Catalunya InformacióLa portada de la Mònica TerribasLa mirada d'en PuyalLa previsió d'El Temps de TV3L@Net d'Albert CuestaImatges dels logos dels continguts accessibles a través d'Alexa

Totes aquestes "skills" són resums informatius que pots integrar com a font de notícies al teu dispositiu. Per afegir-les, entra a alexa.amazon.es o obre l'app d'Amazon Alexa i accedeix a Configuración > Resumen de noticias > Obtener más contenido i fes servir el buscador per trobar alguna de les "skills" de la CCMA (p. ex.: "Portada Terribas"). Amazon t'ensenyarà els resultats coincidents.

Imatges de la interfície

Quan vegis la "skill" que t'interessa, clica a Activar.

Imatges de la interfície

A partir d'aquell moment, podràs demanar a Alexa que et serveixi els nostres continguts fent servir frases com:

  • - Alexa, ¿cuáles son las noticias del día?
  • - Alexa, dame las noticias

(Per ara, la llengua de conversa que entén Alexa és el castellà. Els continguts que t'oferirà de TV3 i Catalunya Ràdio seran sempre, tanmateix, en català).

Si tens més d'una font de notícies activada, Alexa et servirà els resums de notícies en l'ordre en què els hagis afegit. Sempre pots editar aquest ordre accedint a Configuración > Resumen de noticias > Modificar orden, per assegurar que escoltes en primer lloc les fonts que més t'interessen.

Imatges de la interfície

Trobaràs més informació a l'Alexa Skills Guide.