Ajuda Assistents de veu

Què són?

Els assistents de veu són assistents virtuals que ens permeten interactuar amb la tecnologia utilitzant la nostra veu i el nostre llenguatge, en lloc d'interfícies visuals. Això ens permet alliberar les mans i la mirada i demanar a l'assistent que ens ofereixi informació, reprodueixi una cançó o ens faci una gestió mentre nosaltres fem alguna altra cosa.

Alguns exemples d'assistents de veu són Siri, d'Apple; Alexa, d'Amazon; Google Assistant, de Google, Aura, de Telefónica, o Cortana, de Microsoft. Aquests assistents de veu ja es poden trobar integrats a diferents tipus d'aparells, com, per exemple, telèfons mòbils, tauletes, cotxes o altaveus intel·ligents (com els Amazon Echo, els Google Home, Movistar Home o el HomePod d'Apple).

Amazon Alexa

Els nostres continguts estan disponibles a través de les anomenades skills, que es poden afegir de dues maneres:

Activant skills a mida:

- Accedeix a la web d'Amazon i busca la skill, o clica sobre els botons de les nostres pàgines. Des d'allà podràs activar la skill que vulguis.

- També pots activar-la directament des del teu dispostiu dient:

  • Alexa, inicia "nom de la skill" (p. ex.: "Alexa, inicia Catalunya Ràdio").

Afegint els resums informatius (flash briefings):

Són píndoles informatives que pots integrar com a font de notícies al teu dispositiu amb Alexa.

- Accedeix a la web d'Amazon i busca algun dels resums informatius de 3Cat, o clica sobre els botons de les nostres pàgines. Des d'allà podràs afegir el resum informatiu.

- Obre l'app d'Amazon Alexa i accedeix a Configuración> Resumen de noticias> Obtener más contenido i fes servir el buscador per trobar algun dels resums de 3Cat (p. ex.: "Titulars dels telenotícies"). Amazon t'ensenyarà els resultats coincidents. Quan vegis el resum informatiu que t'interessa, clica a Activar.

Imatges de la interfície

A partir d'aquell moment, podràs demanar a Alexa que et serveixi els nostres continguts fent servir frases com:

  • "Alexa, dame las noticias"
  • "Alexa, ¿cuáles son las noticias del día?"

Si tens més d'una font de notícies activada, Alexa et servirà els resums de notícies en l'ordre en què els hagis afegit. Sempre pots editar aquest ordre accedint a Configuración> Resumen de noticias> Modificar orden, per assegurar que escoltes en primer lloc les fonts que més t'interessen.

Google Assistant

Els nostres continguts de moment estan disponibles a través dels resums informatius (news brefings). Són píndoles informatives que pots integrar com a font de notícies al teu dispositiu.

Com afegir els resums informatius (news briefings):

- Obre l'app de Google Home i accedeix a Ajustes> Más ajustes. Des d'allà selecciona la pestanya Servicios i clica sobre Noticias. A la part inferior del llistat de les teves fonts de notícies, clica sobre Añadir fuente de noticias. Google Assistant t'ensenyarà un llistat on podràs buscar i afegir els resums informatius de 3Cat.

Imatges de la interfície

A partir d'aquell moment, podràs demanar a Google Assistant que et serveixi els nostres continguts fent servir frases com:

  • "Ok Google, dame las noticias"
  • "Ok Google, ¿cuáles son las noticias del día?"

Si tens més d'una font de notícies activada, Google Assistant et servirà els resums de notícies en l'ordre en què els hagis afegit. Sempre pots editar aquest ordre accedint a Ajustes> Más ajustes> Servicios> Noticias i clicant sobre Cambiar el orden. Des d'aquí podràs triar l'ordre arrossegant les diferents fonts de notícies.

Aplicacions de veu

Telenotícies TV3
Catalunya Informació
Catalunya Música

Resums informatius:

Titulars dels telenotícies
Titulars dels telenotícies
Icona AlexaAMAZON ALEXA
Icona assistent de googleGOOGLE ASSISTANT
La previsió d'El Temps
El Temps
Icona AlexaAMAZON ALEXA
Icona assistent de googleGOOGLE ASSISTANT
Titulars de Catalunya Informació
Titulars Catalunya Informació
Icona AlexaAMAZON ALEXA
Icona assistent de googleGOOGLE ASSISTANT
L@Net d'Albert Cuesta
L@Net Albert Cuesta
Icona AlexaAMAZON ALEXA
Icona de l'assistent de googleGOOGLE ASSISTANT