Per TDT

El canal TV3 HD canvia de freqüència i cal resintonitzar-lo

imatge

Des del 20 d’abril, la CCMA agrupa tots els canals en un sol múltiplex. Això afecta el canal TV3HD, que canvia de freqüència i cal resintonitzar-lo.

La major part de receptors de TV detectaran de manera automàtica la nova freqüència del canal TV3HD, que s’identificarà com a “TV3HD DEFINITIU” i, probablement, l’instal·laran al final del dial. En aquest cas, caldrà buscar-lo per col·locar-lo en la posició desitjada. En la resta de receptors de TV, per poder-lo visionar, caldrà fer la resintonia manual, o bé l’automàtica.

Per facilitar les feines d’ajustament i resintonització, es mantindrà fins al 31 de maig el senyal de TV3HD en la seva antiga ubicació. Fins que acabi aquest període de convivència de les dues freqüències, nova i antiga, el canal de TV3HD apareixerà dos cops en el dial: d’una banda, el nou i definitiu, senyalitzat com a TV3HD DEFINITIU, i, de l’altra, l’antic, senyalitzat com a TV3HD RESINTONITZA (en alguns casos, simplement TV3HD). Després, només es mantindrà el marcat com a “Definitiu” i TV3HD desapareixerà de la freqüència antiga.

En el cas de la Vall d’Aran, l’informatiu en llengua aranesa de 15’ que cada divendres s’emet dins del “TN Comarques” passarà a veure’s a través de la nova freqüència de TV3 HD, la que cal buscar com a canal “TV3HD DEFINITIU”, i ja no es podrà veure pel canal que desapareixerà. Durant tot aquest procés, aquest informatiu específic per a la Vall d’Aran també es continuarà veient, amb normalitat, a través del canal de TV3 en definició estàndard (SD).

 • Quines són les freqüències definitives dels canals de la CCMA a les diferents demarcacions?

  MUX1 (TV3, 324, Super3/33, Esport3, TV3HD):

  • Barcelona: 44
  • Tarragona: 59
  • Girona: 52
  • Lleida: 58
  • La Vall d'Aran: 58
 • Quan he de fer aquesta resintonització del canal TV3 HD?

  Si et trobes a la Vall d’Aran, has de fer la resintonització tan aviat com puguis, per seguir veient l’informatiu en llengua aranesa que cada divendres s’emet dins el “TN Comarques” al canal HD. Durant tot aquest procés, aquest informatiu específic per a la Vall d’Aran també es continuarà veient, amb normalitat, a través del canal de TV3 en definició estàndard (SD).

  La resta de demarcacions tenen temps de fer el canvi fins al 31 de maig de 2018.

 • Com he de fer la resintonització manual del canal TV3 HD?

  El passos que cal seguir són el següents:

  1. Tria el canal TV3 HD
  2. A través del comandament del televisor, accedeix al menú de configuració.
  3. Accedeix a l’opció de sintonització i tria fer-ho de forma manual (assegura’t que et trobes en l’entorn dels canals digitals).
  4. Desa prement el botó “OK” del comandament.

 • On puc trobar més informació sobre la resintonització dels canals de la TDT?

  Al web de la Generalitat
  Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC)
  Informació sobre el canvi de freqüències del 31 de gener del 2015

Com accedir a les emissions digitals de TV3 i Catalunya Ràdio

Per accedir a les emissions digitals de TV3 i Catalunya Ràdio al teu televisor, cal comprovar que la llar es troba dins de l'àrea de cobertura d'algun dels centres emissors de TDT de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i validar que el sistema receptor de TV de la llar (tipus d'antena, amplificadors, cable i connexions) estigui preparat per rebre els senyals digitals.

Si compleixes aquests requisits, podràs accedir als canals de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio al teu televisor.

Pots ampliar aquesta informació al web Tot sobre la TDT