Per TDT

Des del 16 de gener del 2024, tota l'oferta de TDT de 3Cat és en alta definició (TV3, 3/24, Esport3 i SX3/33). D'aquesta manera, els canals temàtics de continguts informatius, d'esports, infantils i culturals milloren la qualitat d'imatge i so, amb una experiència televisiva completament en alta definició.

TV3, que fins llavors ha estat disponible en alta definició (HD) i també en definició estàndard (SD), passa a emetre exclusivament en alta definició. Per tant, TV3 SD ja ha desaparegut.

Pel que fa la resta de canals (3/24, Esport3 i SX3/33), si disposes d'un televisor HD, els pots veure en alta definició automàticament.

Durant les setmanes prèvies a l'apagada, el canal de TV3 SD que ha deixat d'emetre's ha estat identificat amb les lletres SD al seu logotip, a la part superior dreta de la pantalla. També s'ha mostrat en sobreimpressió un text informatiu explicant l'apagada del canal TV3 SD i la necessitat de buscar el canal TV3 HD, que està temporalment identificat de forma visible, amb les lletres HD al costat del logotip, a la part superior dreta de la pantalla, per seguir-nos veient.

Amb l'apagada dels canals SD, 3Cat s'avança a l'apagada obligatòria de tots els canals SD del 14 de febrer del 2024

Preguntes freqüents

 • Què necessito per veure tots els canals de 3Cat a la televisió?
  Un televisor compatible amb HD.

 • Què he de fer si tinc un aparell de TV antic que no és compatible amb les emissions HD?
  Si tens un aparell de TV que no és compatible amb les emissions HD i no el vols canviar per un de nou, necessitaràs un descodificador TDT HD per continuar veient la televisió a través de la TDT.

 • Què he de fer si fins ara tenia sintonitzat TV3 SD?
  Has de buscar el canal de TV3 HD a la llista de canals, que estarà identificat a la part superior dreta de la pantalla.

 • Què he de fer per veure els canals 3/24, Esport3 i SX3/33 en HD?
  No has de fer res. Si ja disposes d'un televisor HD, podràs veure els canals 3/24, Esport3 i SX3/33 en alta definició automàticament.

 • Què he de fer si veig els canals de TV3 a través d'un receptor TDT-SAT ?
  Aquest tipus de receptor de televisió per satèl·lit el tenen només les llars que no poden tenir la cobertura habitual de televisió (TDT Terrestre). En el cas especial que rebis els nostres canals amb un receptor satèl·lit (TDT-SAT), has de comprovar primer que sigui HD. Si no ho és, caldrà canviar-lo per un receptor TDT-SAT HD per poder veure els canals en HD. Si el receptor TDT-SAT ja és HD, i continues sense veure els canals, comprova que el televisor també sigui compatible HD.

Freqüències dels canals de 3Cat

Els canals de 3Cat són actualment TV3, Super3/33, 3/24, Esport3 i les emissores de Catalunya Ràdio (Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, Catalunya Música i iCat FM). A més a més, a Catalunya hi ha les emissions en reciprocitat (actualment IB3).

Freqüències dels canals de 3Cat
CATALUNYABarcelona44
Girona30
Lleida22
La Vall d'Aran22
Tarragona24
ILLES BALEARS26
ANDORRA(3/24)28
(Esport3)34
(TV3)42
(Super3/33)45
CATALUNYA DEL NORDRosselló30
Cerdanya46

En alguns casos de municipis limítrofs, pot ser que els senyals es rebin a través de canals diferents dels indicats a causa de les característiques geogràfiques de la zona. Si és el cas, a través del Servei d'Atenció a l'Audiència de 3Cat pots demanar més informació.

Com accedir a les emissions de TV3 i Catalunya Ràdio

Per accedir a les emissions digitals de TV3 i Catalunya Ràdio a través del televisor, cal que l'edifici es trobi dins de l'àrea de cobertura d'algun dels centres emissors de TDT de 3Cat i que el sistema receptor de televisió (antena, amplificadors, cable, connexions i televisor) estigui preparat per rebre els senyals digitals.

Més informació al web Canals de TDT a Catalunya.

Per resoldre qualsevol dubte relacionat amb les freqüències pots adreçar-te al Servei d'Atenció a l'Audiència de 3Cat.

Ressintonització

com resintonitzar el televisor