Barça

El Barça-Nàpols es jugarà al Camp Nou, però a porta tancada

El comitè executiu de la UEFA permet la disputa dels vuitens de final de la Champions restants als camps dels equips locals, però ordena que no hi hagi públic a la graderia. Els clubs hauran de seguir un protocol que la UEFA també ha aprovat

Redacció Esport3Actualitzat

El comitè executiu de la UEFA ha acordat, aquest dijous, que els partits de vuitens de final de la Lliga de Campions i de la Lliga Europa que no es van disputar arran de la pandèmia de la Covid-19 es disputin als estadis dels equips que havien d'actuar com a locals. Això significa que el Barça-Nàpols, previst per al 7 o el 8 d'agost, es disputarà al Camp Nou. En aquest sentit, el màxim organisme del futbol europeu considera que "tenint en compte que tots els clubs que han de disputar aquests partits també estan jugant els enfrontaments de la lliga domèstica als seus propis estadis, i que els clubs visitants podran viatjar sense restriccions", la decisió de no fer jugar aquests partits en camp neutral està justificada "responent a un principi de justícia esportiva". Amb tot, tal com la UEFA ja va comunicar al juny, dos partits entre equips italians i espanyols corresponents a la Lliga Europa (l'Inter-Getafe i el Sevilla-Roma) sí que es disputaran en terreny neutral, a Alemanya. A més, la UEFA es reserva el dret de capgirar la decisió si les circumstàncies hi obliguessin. El calendari definitiu de totes dues competicions s'ha de fer públic divendres, després del sorteig que s'ha de celebrar a la seu de la UEFA a Nyon (Suïssa).

Això sí, la UEFA també ordena que els partits es disputin a porta tancada. El màxim organisme del futbol europeu, fa un mes, va posposar la decisió sobre quan es pot tornar a admetre la presència de públic en els partits sota la seva jurisdicció. No havent-hi encara prou motius sòlids per a una decisió ferma en aquest sentit, per prudència, ha acordat que no hi hagi seguidors en cap dels partits pendents de la present temporada. La decisió s'ha consensuat amb les federacions dels països que han d'acollir les fases finals dels tornejos de la UEFA. També s'hauran de jugar sense públic els enfrontaments de les fases prèvies de la Champions i la Lliga Europa 2020-21, que es disputaran a partit únic a partir del 8 d'agost, amb l'excepció dels "play-off" finals.

Els partits també s'hauran de jugar segons el "Protocol de Retorn al Joc" que la UEFA ha aprovat, també, avui mateix, i que serà de compliment obligatori per a tots els clubs i federacions nacionals, sota pena d'expulsió de les competicions europees si no es respecta. El màxim organisme del futbol europeu no ha donat detalls d'aquest protocol, però ha anunciat que serà "dinàmic", vist que l'evolució de la situació sanitària és "imprevisible" i que caldrà tenir en compte les "mesures que puguin imposar els governs de cada país". Finalment, la UEFA també ha anunciat que ajorna l'aplicació del videoarbitratge a la fase de grups de la Lliga Europa fins a la temporada 2021-22, i ho justifica assegurant que la contractació de la quantitat necessària de personal per operar el videoarbitratge en aquesta fase és incompatible amb les mesures de seguretat derivades de la pandèmia de la Covid-19.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut