Futbol

Doctor Ramon Cugat: "Si el genoll d'Umtiti pateix una artrosi, el meu tractament no li funcionarà"

El prestigiós traumatòleg assegura que els factors de creixement van bé, però no són la solució definitiva si el problema del cartílag és d'artrosi

Víctor PatsiActualitzat

El genoll esquerre de Samuel Umtiti fa anar de corcoll els serveis mèdics del Barça i també el jugador. El francès va forçar per jugar el Mundial de Rússia 2018. Allà es proclamaria campió del món, però encara n'està pagant el peatge.

Des de llavors ha estat més temps aturat que no jugant. La temporada 18/19 es va perdre el 75% dels partits oficials. En la present, la xifra arriba al 58%, més de la meitat. Uns números que aniran a més en funció del que Umtiti pugui arribar a jugar a partir de la setmana que ve. El futbolista no es vol operar i els tractaments conservadors seguits fins ara no li han solucionat prou el problema principal: un desgast del cartílag.

TV3 ha consultat l'opinió del prestigiós traumatòleg Ramon Cugat, pioner en l'aplicació de teràpies biomèdiques, que treballa en un nou camp per aconseguir la recuperació, precisament, del cartílag. Malauradament, la patologia que pateix Umtiti no encaixa amb el tractament exitós que està fent servir el doctor Cugat amb factors de creixement.

"Si és un desgast, els factors de creixement ajuden, però la tècnica que hem dissenyat és per agafar cartílag del mateix jugador quan s'ha trencat, no quan s'ha desgastat. Si es trenca, agafem aquests fragments de cartílag, els unim amb factors de creixement, en fem una pasta, l'enganxem al genoll i creem un nou cartílag. Això sí que va bé. En el cas del desgast, els factors només ajuden. Aquí ja parlem d'una artrosi, un desgast de cartílag, i, avui en dia, aquest tractament nosaltres encara no el tenim a nivell científic. Poster arribarà, però encara no hi és."

El consell del doctor Ramon Cugat per mantenir, que no erradicar, una patologia de genoll amb problemes de desgast de cartílag passa per "tenir una gran massa muscular, anar ben calçat, un bon eix en el genoll i, de forma temporal, anar afegint factors de creixement. Això veiem que dona un bon resultat".

Umtiti té ara mateix 26 anys i tres anys més de contracte amb el Barça, fins al juny del 2023.

ARXIVAT A:
Umtiti
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut