Veïns de Viveiro al carrer després del nou confinament (EFE/Eliseo Trigo)
Veïns de Viveiro al carrer després del nou confinament (EFE/Eliseo Trigo)

Galícia tanca una comarca per un brot de Covid a una setmana de les eleccions

El confinament durarà cinc dies i es reobrirà just a temps per poder votar en els comicis autonòmics

RedaccióActualitzat

La Xunta de Galícia tanca la comarca d'A Mariña amb 80.000 habitants per un brot de Covid-19. El govern gallec confina aquesta regió de la província de Lugo durant cinc dies, del 6 de juliol al dia 10. El confinament arriba una setmana abans de les eleccions autonòmiques.

La mesura vol evitar sortides de residents de l'àrea a altres territoris i reduir la mobilitat interna. El confinament entra en vigor aquesta mitjanit. La mesura afecta 14 municipis. Estarà vigent per cinc dies i s'aixecarà just 48 hores abans de les eleccions.

La Xunta també limita els aforaments i redueix els horaris d'obertura dels locals d'hostaleria de la comarca, que hauran de tancar a mitjanit. Els accessos a la costa també estaran tancats.

El govern gallec vol frenar així el brot en aquesta comarca, que fa 12 dies que es va detectar, però que s'ha disparat en les últimes hores amb 85 contagis nous. Segons les dades de la Conselleria de Sanitat, la majoria dels nous casos són asimptomàtics o presenten símptomes de caràcter lleu.

 

El president de la Xunta i candidat del PP, Albert Núñez Feijóo (EFE/Lavandeira Jr)
El president de la Xunta i candidat del PP, Albert Núñez Feijóo (EFE/Lavandeira Jr) (EFE/Lavandeira Jr)

El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha indicat aquesta setmana que l'origen del brot se situa en "dos o tres bars" de la zona del port de Burela.

Ara mateix, hi ha més de 50 persones confinades per haver tingut contacte amb els positius. De moment, la Xunta diu que seguirà les instruccions de la Junta Electoral per garantir el dret a vot

ARXIVAT A:
Coronavirus Galícia
Anar al contingut