Alemanya obliga a fer-se PCR a les persones procedents de Catalunya
Passatgers esperen per fer la prova PCR a l'aeroport de Tegel, a Berlín (Reuters / Axel Schmidt)

Alemanya obliga a fer-se PCR a les persones procedents de Catalunya

Des d'aquest dilluns, Catalunya, l'Aragó i Navarra formen part de la llista de llocs d'alt risc de l'institut Robert Koch

A partir d'aquest dilluns, totes les persones que arribin a Alemanya procedents de Catalunya han de fer-se una prova PCR i posar-se en quarantena.

La mesura s'aplica perquè des d'aquesta setmana Catalunya ha estat inclosa a la llista de llocs considerats d'alt risc per part d'Alemanya. Una llista elaborada per l'institut epidemiològic Robert Koch que inclou uns 130 estats o territoris com els Estats Units, Turquia, Israel i bona part de l'Amèrica Llatina.

L'institut Robert Koch considera que un lloc és d'alt risc quan notifica més de 50 casos nous per 100.000 habitants els últims set dies. Ara per ara, a la llista només hi ha quatre territoris de la Unió Europea: Luxemburg, Navarra, l'Aragó i Catalunya.

Els viatgers que arribin a Alemanya i no vulguin posar-se en quarantena hauran de mostrar una prova PCR negativa realitzada les 48 hores anteriors.

Si no, se l'hauran de fer al mateix aeroport, de manera obligatòria... i gratuïta. I iniciar la quarantena, que podran abandonar si els resultats de la PCR són negatius.

En les últimes setmanes, l'institut Robert Koch ha notificat 955 nous casos, una xifra entre les més altes de les últimes setmanes.

Els experts atribueixen aquest augment al relaxament general de la ciutadania i al retorn a casa d'alemanys que estaven de vacances a l'estranger.

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
Anar al contingut