Canadà

21 segons de silenci que ho diuen tot: la resposta de Trudeau quan li pregunten per Trump

El primer ministre del Canadà es queda mut i mirant a càmera quan li pregunten per l'actitud del president dels EUA contra els manifestants que protesten per la mort de George Floyd

Actualitzat

Fins a 21 segons en silenci davant les càmeres, retransmesos en directe.

Aquest és el temps que ha necessitat el primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, per respondre una pregunta sobre Donald Trump, el president dels Estats Units. És a dir, del país veí, amb el qual els canadencs comparteixen la frontera terrestre més llarga del món, de més de 8.890 quilòmetres.

En concret, el periodista que ha preguntat a Trudeau volia saber la seva opinió sobre l'amenaça de Trump d'utilitzar l'exèrcit contra els manifestants que protesten per la mort de George Floyd, un noi negre, a mans de la policia, i per la decisió de dispersar uns manifestants pacífics amb gasos lacrimògens només per fer-se una foto amb una Bíblia a la mà al costat d'una església.

A l'hora de formular la pregunta, ja ha començat reconeixent al primer ministre que "ha estat reticent a comentar les paraules i les accions del president dels Estats Units". I l'ha tancada amb una reflexió: "Voldria preguntar-li què en pensa. I si no ho vol comentar, quin missatge creu que està enviant?"

A partir d'aquí, el silenci de 21 segons de Trudeau mirant a càmera.

I després de pensar-s'ho tant, el primer ministre canadenc ha acabat tirant de manual: "Tots mirem amb horror i estupefacció el que està passant als Estats Units. És un moment per unir el poble, però és un moment per escoltar. Per aprendre que les injustícies continuen malgrat els avenços dels últims anys i dècades."

A continuació, la fugida d'estudi ja ha estat completa: ha passat a parlar del seu país: "És un moment perquè els canadencs reconeguem que nosaltres també tenim problemes, que els canadencs negres, que els canadencs de minories racialitzades s'enfronten cada dia a discriminació."

I encara ha continuat parlant de la discriminació sistèmica al Canadà.

Les diferències entre Trudeau i Trump són conegudes i notòries, però aquesta vegada el principi de la "no ingerència" s'ha imposat.

ARXIVAT A:
Trump Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut