Madrid

Zapatero confirma amb Montilla l'acord per dur aigua de l'Ebre a Barcelona

L'endemà de l'anunci oficial a Barcelona, el president del govern espanyol i el de la Generalitat han confirmat a Madrid l'acord per allargament el minitransvasament de l'Ebre. Aprofitant que tots dos eren al Congrés de Diputats per la cerimònia solemne d'obertura de la IX legislatura, Zapatero i Montilla s'han reunit durant tres quarts d'hora. Mentrestant, la Plataforma en Defensa de l'Ebre ha considerat que l'anunci d'inversió per la modernització del sistema de regadiu és "una cortina de fum" que pretén "justificar el transvasament".

Actualitzat
Fonts pròximes als dos executius han explicat que José Luis Rodríguez Zapatero ha traslladat a José Montilla el suport a l'acord que permetrà transportar uns 50 hectòmetres cúbics d'aigua a l'àrea de Barcelona, procedents, segons els governs, dels excedents dels regants del Delta.

Zapatero ha destacat que la situació actual és excepcional i la mesura acordada temporal, al mateix que s'ha mostrat satisfet perquè "no sortirà de l'Ebre ni una gota més de la que surt en l'actualitat".

La reunió entre els dos polítics ha tingut lloc abans de l'acte d'obertura de la legislatura. Després de la sessió, Montilla ha dinat amb els ministres Carme Chacón i Celestino Corbacho, que li han pogut explicar les primeres impressions al capdavant de Defensa i Treball i Immigració.

"Una cortina de fum"

L'endemà de l'acord també s'ha pronunciat la Plataforma en Defensa de l'Ebre, que ha acusat els executius català i espanyol de llançar una "cortina de fum" per maquillar el "transvasament". Un portaveu del col·lectiu, Juan Antonio Panisello, ha posat en dubte que la millora dels sistemes de regadiu permeti estalviar 50 hectòmetres cúbics. "No se sap què es perd perquè no hi ha un comptador", ha dit.

També han lamentat que s'hagi recorregut "al mateix argument que es va fer servir per justificar el minitransvasament de l'Ebre en els anys 80". La Plataforma posa en dubte que la canonada que portarà l'aigua quedi inutilitzada en el futur i ja han avisat que prepara un "gran manifestació" contra el projecte.
Anar al contingut