El Zakaria ha estat el primer nadó de l'any
El Zakaria ha estat el primer nadó de l'any

Zakaria i Dayla Mia, primers catalans nascuts el 2023

En Zakaria, de Palafrugell, ha estat el nadó que ha nascut més aviat, i la Dayla Mia, d'Esplugues de Llobregat, ha estat la primera nena de l'any

RedaccióActualitzat

El 2023 ja té els primers catalans. Són set nadons que han nascut entre la mitjanit i les tres de la matinada. El més matiner ha estat en Zakaria, que ha nascut tot just un minut després de començar l'any nou.

El Zakaria ha pesat 3,180 kg i ha nascut a l'Hospital de Palamós. Els seus pares, la Meryem i el Mohamed, resideixen a Palafrugell.

La primera nena ha estat la Dayla Mia, que ha nascut a les 02.14 de la matinada a l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues. Els seus pares són la Mary i l'Álex i viuen a Esplugues de Llobregat.

La Dayla Mia ha nascut una setmana abans del que tocava. Havia de néixer per Reis, però ha decidit ser la primera catalana de l'any. Ha pesat 3,660 quilos.

La Dayla Mia amb la seva família a l'hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues
La Dayla Mia amb la seva família a l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues (Departament de Salut)

Els primers infants de cada regió sanitària

Pel que fa a la resta de regions sanitàries de Catalunya, el segon nadó a néixer ha estat el Yousaf, a les Terres de l'Ebre. Ha nascut a les 00.04 a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Els seus pares són la Khadija i l'Ahmed i viuen a l'Aldea. Ha pesat 2,960 quilos.

A la regió Metropolitana Nord, el primer naixement ha estat a l'Hospital Germans Trias de Badalona. L'Álex Adrián ha nascut a les 00.25 en un part natural. Ha pesat 3,590 quilos. Els pares són l'Arminda i el Rubén, que viuen a Santa Coloma de Gramenet. L'Álex Adrián és el segon fill de la família.

L'Àlex Adrián amb els seus pares
L'Álex Adrián amb els seus pares (Departament de Salut)

El primer barceloní de l'any ha estat l'Abdul Jabbar, fill de la Tanzilia i l'Amirgul. L'infant ha nascut a l'Hospital del Mar a les 00.51, amb un pes de 3,872 quilos.

L'Abdul Jabbar nascut a Barcelona
L'Abdul Jabbar, nascut a Barcelona (Departament de Salut)

A Lleida, el primer nadó de l'any ha estat el Pau, que ha nascut a les 02.15 a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, amb un pes de 3,180 quilos. Els seus pares, l'Íngrid i el Carlos, són de les Borges Blanques.

A Tarragona, la Yasmin ha estat la segona nena de la nit. Ha nascut a les 02.59 al Pius Hospital de Valls i ha pesat 3,415 quilos. La Yasmin té tres germans més grans i els seus pares són la Najat i l'Slimane.

Al migdia, encara no hi havia hagut cap naixement a les regions sanitàries de la Catalunya Central i de l'Alt Pirineu i l'Aran.

Aquest matí, arran de la pandèmia i per garantir les mesures de seguretat, no hi ha hagut la tradicional visita institucional al centre sanitari.

 

ARXIVAT A:
Família Infància
Anar al contingut