Xavier Domènech durant una intervenció al Parlament de Catalunya (Reuters)
Xavier Domènech durant una intervenció al Parlament de Catalunya (Reuters)

Xavier Domènech dimiteix com a líder dels comuns i com a diputat al Parlament

Diu que assumeix "la responsabilitat" que li correspon pel resultat en les últimes eleccions autonòmiques

Actualitzat

Xavier Domènech dimiteix de tots els seus càrrecs. El líder de Podem Catalunya ho ha anunciat per sorpresa. Es declara esgotat políticament i personalment. La formació ha convocat per aquest dissabte un consell extraordinari per analitzar la situació.

En un missatge a les xarxes, Domènech ha anunciat que abandona l'acta de diputat i també els càrrecs de coordinador general de Catalunya en Comú i de Podem Catalunya.

"Després d'una profunda reflexió he decidit que és el moment de deixar tots els meus càrrecs, tant al Parlament com el de Coordinador General de Catalunya en Comú i Secretari General de Podem Catalunya. Crec que és l'hora de donar pas a noves persones amb idees fresques i l'energia necessària per dur a terme els reptes que el país demana els pròxims mesos, que sense dubte seran claus pel nostre futur."

Assegura que després de "guanyar dues vegades, contra tot pronòstic, les eleccions generals a Catalunya amb En Comú Podem", a les eleccions catalanes van tenir un resultat que "no va ser el que volíem i esperàvem i n'assumeixo també la responsabilitat que em pertoca".

En el seu escrit, Domènech assegura que torna a la seva feina, era professor d'Història a la UAB, i que treballarà pel canvi però des de baix.

"Seguiré treballant pel canvi que anhelem tots i totes, però ho faré des d'un altre lloc, tornant a la meva feina i ajudant des de la base."

Domènech recorda els bons moments que ha viscut en aquesta etapa en primera línia política però confessa que li han tret molt de temps per a la família.

"Unes responsabilitats que s'han carregat en excés sobre les esquenes de la meva família. I sense ells tampoc no sóc res. Ara és hora de retornar-los tot el temps que els hi he manllevat, que ha estat, injustament, molt."

S'acomiada recordant com a fites importants el moviment del 15M i la mobilització de l'1O.

"Gràcies de nou per tot i una abraçada en aquesta terra del 15M i de l'1O, en aquest país de l'olivera en el que vivim, on hi ha il·lusions a les palpentes, somnis dibuixats a l'aire i promeses a les orelles, capaç del més petit i el més gran quan s'ho proposa."

Domènench a fet pública la seva dimissió en un escrit que ha publicat de Facebook passades les 7 de la tarda. De seguida, diverses personalitats de la classe política han enviat missatges de suport a Domènech.

 

 

Discret, assequible i amb èxits polítics

Discret i assequible, Xavier Domènech sempre havia dit que el seu pas per la política seria limitat. L'èxit, però, va superar les expectatives i les dues victòries consecutives a les eleccions generals a Catalunya, el desembre del 15 i el juny del 16, van catapultar encara més el seu paper com a dirigent imprescindible dels comuns.

Va pilotar i liderar la confluència amb Iniciativa i Esquerra Unida que tan bons resultats electorals havia donat. Però el fracàs en les eleccions catalanes del 21D, en què el seu grup va passar d'11 a 8 diputats, i la promesa familiar de dedicar un temps limitat a la política l'han portat a dimitir de tots els seus càrrecs.

El càrrec de coordinador de Catalunya en Comú al costat d'Ada Colau, el va reeditar el juliol, i el de secretari general de Podem el va aconseguir aquesta primavera. La formació morada serà la més afectada per aquesta decisió que torna a deixar sense referent el partit de Pablo Iglesias a Catalunya.

També queda molt afectat el grup parlamentari, ja que la seva número dos, Elisenda Alamany, va ser questionada en la direcció dels comuns.

ARXIVAT A:
En comúXavier Domènech
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut