Domènech i Colau, en una imatge d'arxiu (ACN)
Domènech i Colau, en una imatge d'arxiu (ACN)

Colau diu que també s'ha plantejat dimitir "en més d'una ocasió en el darrer any"

Actualitzat

Poc després que el líder dels comuns, Xavier Domènech, anunciés que deixava la primera línia política, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha revelat que, en el darrer any, ella també s'ha plantejat "deixar-ho en més d'una ocasió", però que continua en la política per "responsabilitat", pel seu "equip humà" i per amor a la ciutat.

"Jo (igual que molts companys) també m'he plantejat deixar-ho en més d'una ocasió en el darrer any, que ha estat especialment dur. De moment resisteixo per responsabilitat, perquè hi ha un gran equip humà, perquè estimo molt la meva ciutat i és un honor treballar per ella amb un projecte col·lectiu transformador sense cap mena de poder mediàtic ni econòmic darrere."

En un escrit penjat a la seva pàgina de Facebook, Colau critica la política "mediàtica, de les 'fake news' i la lluita partidista". L'alcaldessa de Barcelona assenyala que persones com Domènech o ella mateixa no són "polítics professionals" i no estan "entrenats per a aquesta selva" de "pressions, difamacions, negociacions hipòcrites i cinisme".

"A nosaltres se'ns exigeix més que a cap altre partiti, precisament perquè hem vingut a acabar amb la corrupció i dignificar la política. I no ens queixem, ho assumim."

També lamenta que s'empenyés Domènech a assumir "tanta càrrega", agraeix la feina feta per l'excoordinador dels comuns i condemna una política que "trinxa persones".

 

 

Colau assenyala que cal "posar límits" a la manera de fer política i adverteix que, si no, "només es dedicaran a la política homes rics, sense escrúpols, corruptes i sense responsabilitats familiars".

La de Colau no ha estat l'única reacció a la retirada de Domènech. Elisenda Alamany, portaveu dels comuns al Parlament, ha reaccionat a Twitter sobre la dimissió del seu company polític:

 

 

Pablo Echenique, secretari d'Organització de Podem, i Alberto Garzón, coordinador d'IU, han tingut paraules elogioses cap a Domènech.

 

De les files d'ERC, Gabriel Rufian ha reaccionat a la dimissió de Xavier Domènech .

 

 

També s'hi ha referit a la mateixa xarxa social, Lluc Salellas, portaveu nacional de la CUP.

 

 

L'exlíder de Podem a Catalunya, Albano Dante Fachín, ha aprofitat per desitjar-li sort i criticar Joan Coscubiela, el portaveu parlamentari de quan Dante Fachín era diputat al Parlament, tots dos al grup de Catalunya Sí que es Pot.

 

 

ARXIVAT A:
Ada ColauEn comú
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut