El ministre Wert al costat de Báñez al Congrés. (Foto: EFE)
El ministre Wert al costat de Báñez al Congrés. (Foto: EFE)
Madrid

Wert vol que Catalunya se senti "còmoda" amb l'aplicació del castellà a les aules

El ministre d'Educació diu que es podria crear un grup de treball independent de la sectorial d'educació per debatre el decret que obliga la Generalitat a pagar l'escolarització en castellà a centres privats als alumnes que ho demanin.

RedaccióActualitzat

El ministre d'Educació, José ignacio Wert, diu que està obert al diàleg tot i la negativa de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, d'anar a la reunió d'aquesta tarda a Madrid. Rigau va anunciar ahir que no participarà de la sectorial d'educació perquè s'hi debat el decret que obliga a pagar l'escolarització en castellà a centres privats als alumnes que ho demanin.

La Generalitat s'oposa a la mesura i defensa que com que el tema només crea conflicte a Catalunya no s'ha de debatre amb la resta de comunitats.

El ministre Wert, en canvi, creu que tothom ha de poder participar d'aquest debat, però obre la porta a una nova fórmula de negociació que podria anar en la línia del que planteja Catalunya.

"El que volem és que el decret sigui analitzat a la conferència i-eventualment- en un grup de treball que es pugui crear perquè del que es tracta és que totes les comunitats autònomes amb llengua cooficial, que són les afectades per aquest decret, se sentin còmodes amb la seva aplicació", ha dit Wert.

Wert diu que ahir va traslladar aquesta proposta a la consellera Rigau, amb qui va parlar per telèfon.

 

Anar al contingut