Vigilància amb drons per saber on s'amaguen els porcs senglars

Els agents rurals ajuden els caçadors per reduir la població d'aquests animals i prevenir l'entrada de la pesta porcina

RedaccióActualitzat

L'arribada de la pesta porcina preocupa algunes comarques de Catalunya. Els agents rurals de Lleida ajuden els caçadors amb un dron perquè els porcs senglars siguin més fàcils de trobar i en cacin més.

El dron incorpora una càmera tèrmica, que permet veure els primers exemplars. Sovint, els senglars s'amaguen dins un canyissar i, si no és a vista d'ocell, és molt difícil localitzar-los.

Fa només uns dies, el Departament d'Agricultura ha iniciat una prova pilot que pagarà 50 euros als caçadors de quatre comarques gironines per cada senglar mort.
 

La temporada passada es van caçar 22.000 senglars a les comarques de Girona


L'objectiu d'aquestes mesures és reduir la cabanya d'aquests animals i prevenir l'entrada de la pesta porcina.

Llorenç Ricou és el cap del cos d'Agents Rurals de Lleida, i explica que l'objectiu és evitar que els senglars arribin a les granges:
 

"No podem baixar la guàrdia i hem de continuar caçant, abatent sobretot senglars que puguin fer molts quilòmetres per evitar que aquests animals arribin a les granges de porcí."

 

Llorenç Ribou, cap del cos d'agents rurals a Lleida


Els agents rurals saben on són els senglars i avisen els caçadors per abatre'ls, sobretot ara que no poden fer batudes amb gossos per no perjudicar la cria de les aus. Així ho indica Jaume Teixidó, de la Federació Catalana de Caça a Lleida:
 

"Fent-ho d'aquesta manera sempre podrem ser selectius a l'hora de matar els animals: matar animals grossos, de 40 quilos cap a dalt, que marxen molt i són els que poden propagar la pesta."

 

Jaume Teixidó, de la Federació Catalana de Caça

 

Carlos Florensa és pagès i caçador, i avisa de les greus conseqüències de la pesta:
 

"La malaltia de la pesta africana al porc senglar passa a les granges i és un daltabaix."

 

Carlos Florensa, pagès i caçador


La pesta porcina africana no afecta les persones, només els porcs, senglars i domèstics. Es transmet molt fàcilment, d'aquí que preocupi la seva arribada.

Aquesta malaltia podria posar fi a la població de senglars, i també suposaria pèrdues milionàries i la destrucció de llocs de treball en el sector porcí.

ARXIVAT A:
Medi ambientEcologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut